scroll-down

Morten Jensen er den længst siddende direktør i Superligaen: "Da jeg kom tilbage, havde de andre iført sig masker med Bernio Verhagens ansigt på"

Viborg FF’s administrerende direktør Morten Jensen har siden 1999 været med til klubbens største op- og nedture, som inkluderer alt fra klubbens første og eneste pokaltitel til op- og nedrykninger, truende konkurser og sagen om Bernio Verhagen. Senest har man kunnet se ham som en central figur i TV Midtvest-dokumentaren ’For enhver fucking pris’. Vi har talt med ham om det hele.

Af Simon Kirkegård
Foto: PR
Sport Euroman

Så vidt jeg ved, er du den længst siddende direktør i toppen af dansk professionel fodbold. Hvad tror du, det skyldes?

"Jeg tror, at god opførsel har været stærkt medvirkende til, at jeg stadig er her i dag. Men jeg håber og tror da også, at det er, fordi jeg har nogle faglige kompetencer og ledelsesmæssige egenskaber. Jeg har nogle elementer, som fylder meget for mig. Det er engagement og flid. Det er ordentlighed og troværdighed. Og så er det sociale kompetencer. Det er vigtigt at kunne gebærde sig blandt forskellige mennesker.

Jeg kan selvfølgelig ikke udelukke, at der nogen, der synes, jeg har været lidt træls. Men omvendt vil jeg også sige, at jeg har fået en ledelsesmæssig opgave. Der vil altid være nogen, som man må tage afsked med, og det er ikke alle, der tager det pænt. Men det er vilkårene ved jobbet. Der kommer udskiftninger løbende, for som leder skal jeg hele tiden sørge for, at vi stiller med det stærkeste hold.”

Hvordan holder du gnisten tændt?

"I hele min tid i VFF har min gnist været, at klubben konstant skal forsøge at vokse sig større og stærkere og forblive vigtig for en masse mennesker. Der skal blive ved med at være folk, som ønsker at være en del af VFF. Jeg plejer at sige, at der ikke er meget ved at invitere til fest, hvis der ikke nogen, der reelt set gider at komme. 

Omkring finanskrisen fra 2009 til 2011 var VFF økonomisk virkelig presset. Men jeg havde stadigvæk den holdning, at hvis vi ikke formåede at få vores klub igennem krisen, var det, fordi vi ikke havde en stor nok betydning for folk."

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold, Ledelse og Jylland