Overskæg, crocs og en roterende diller: Magnus Cort er hele Danmarks kulthelt scroll-down

Overskæg, crocs og en roterende diller: Magnus Cort er hele Danmarks kulthelt

Magnus Cort har i hele sit liv været bemærkelsesværdigt god til at holde ud. I denne måned pryder han forsiden af Euroman. Her kan du helt gratis læse et uddrag fra det store forsideinterview.

Af Oliver Bodh Larsen
Foto: Marcus Trappaud Bjørn
Sport Euroman

NÅR MAGNUS CORT HAR vundet en stor sejr (hvilket ikke er så sjældent: Manden er den dansker i historien med flest etapesejre i de tre store Grand Tours), og han har modtaget sin hyldest og er blevet testet for doping og så videre, så går han ind på sit hotelværelse og videre ind på badeværelset, hvorinde han så finder sin mobil frem og åbner Snapchat. Nu begynder han så at lave helikopteren (det vil sige: får sin diller til at rotere som en helikopterpropel), mens han optager en video, som han sender til sine nærmeste venner.

Lige nu står han i sit køkken og smører fire halve bagels, to med laks og grøn peber og to med ost og pølse. Han har netop været ude og træne i to-tre timer på de lokale stigninger i 18 graders varme, kun få skyer på himlen. På en måde kan man sige, at alt, hvad Magnus Cort foretager sig, gør han med henblik på at bringe sig selv i en situation, hvor han igen skal sende sine nærmeste venner en video af sin roterende diller. (På en måde).

Han sætter sig ud på sin solbeklædte altan med udsigt ud over bjergene og de grønne fyrtræer og spiser, stadig iført sin holddragt.

På sin Instagram har han ellers i en håndfuld år været synonym med hashtagget #ItsHardToBeACyclist. I det hele taget er han noget så usædvanligt som en original på Instagram. Når marketingafdelingen på hans hold beder ham om at reklamere for et eller andet nyt påhit, så gør han det på en måde, som vil være meningsløst at forsøge at forklare her; jeg vil nøjes med at konstatere, at det vistnok ikke er en praksis, man undervises i på handelsskolen. (Okay, et enkelt eksempel: Da han skulle skabe opmærksomhed om sit holds nyeste samarbejde med det britiske skatermærke Palace, beskrev han, hvordan hans liv pludselig var blevet meget federe, efter han var begyndt at gå i Palace. Han var fx vokset seks centimeter i højden og begyndt at få en hårdere erektion).

Mest berømt i det cortske SoMe-arsenal er nok hashtagget #RoomsAndRatings, under hvilket han anmelder nogle af de talrige mere eller mindre imponerende hotelværelser, han frekventerer på et år.

Også her indtager det mandlige kønsorgan en ikke ubetydelig rolle. Tag for eksempel følgende gennemgang af et toilet på et toscansk hotel med udsigt til Det Liguriske Hav (min oversættelse):

”Toiletbrættet var virkelig ukomfortabelt, og hele toilettet var måske udelukkende designet til kvinder. Mærkelige, runde former. Der var ikke rigtigt plads til min penis. Især besværligt, hvis du vågner med en erektion (skulle jeg sige fra en ven) ;)”

Da jeg taler med Anders Cort, konstaterer han helt tørt, da jeg spørger, om Magnus Cort var en spasmager som dreng:

”Det er ikke en side, jeg har mødt.”

I begyndelsen, da Magnus Cort var blevet hentet til EF-holdet, havde Matti Breschel det en smule anstrengt med Corts lidt, hm, platte tendenser.

”Jeg måtte nogle gange ringe ned til ham og bede ham om at tage ting af de sociale medier,” fortæller han. Breschel erindrer også noget med et ”morgenjern,” der ikke ville ned i toilettet.

”Men et eller andet sted, så … Måske er det en blanding af, at jeg har givet op, og at man heller ikke skal være så sippet. Jeg kan godt lide Magnus uden filter. Og jeg kan også se, at det hjælper ham. På en eller anden mærkelig måde. At han er sig selv i det her game.”

I gangen i Magnus Corts lejlighed hænger et kort over Andorra, hvor det bjergrige lands topografi er illustreret med håndgribelig dybde. Han udpeger nogle af de områder, hvor han igennem årene har vandret. Lokationer, hvor han har overnattet med telt og gasblus.

Han fortæller om en gang i efteråret, hvor han sammen med sin lillebror og vennen Nils var på tur, da deres telt – det var tidlig morgen, endnu før morgengry, midt i havregrøden – blev revet væk over hovederne på dem af et kraftigt vindstød.

Eller da han en nat vågnede ved, at noget gik og puslede ude foran hans telt. Han var alene afsted. Pludselig begyndte det, der gik og puslede, at trykke dets vægt ned over hans hoved. Så gik det videre igen.

Der står alskens vandrefodtøj i gangen. Og inde på hans soveværelse er en reol fyldt med liggeunderlag, telte, den slags.

Han peger rundt på kortet igen. Han er begyndt at lægge planer for næste tur.

Det nye Euroman med Magnus Cort på forsiden er på gaden torsdag den 22. juni, hvorfra forsideinterviewet også kan læses i fuld længde på euroman.dk.

Magnus Cort
Se, hvad vi ellers skriver om: Cykling, Cykelløb og Mænd