Christian Puglisi solgte sine restauranter og blev særdeles velhavende. Så hvorfor er han begyndt at købe smør på tilbud i … Rema?

I det nye afsnit af ’Arbejdstitel’ fortæller Christian Puglisi om at bygge et restaurantimperium og sælge det – og hvad det har gjort ved hans måde at tænke på penge.

Christian Puglisi solgte sine restauranter og blev særdeles velhavende. Så hvorfor er han begyndt at købe smør på tilbud i … Rema?
Offentliggjort

Det hører til sjældenhederne, at man bliver særligt velhavende af at drive restaurant. Men for Christian Puglisi er historien en anden.

I begyndelsen af 2025 blev det offentligt kendt, at han havde solgt sine restauranter Bæst og Mirabelle. Den siciliansk-fødte kok, der i næsten 20 år havde været en del af det københavnske restaurationsliv med steder, der for mange var stamsteder, havde fået nok.

Væk var han. Livsværket var solgt. Og for et ikke ubetydeligt beløb. Der er penge i at drive velbesøgte steder, hvis bare man gør det ordentligt.

I det nye afsnit af Euromans podcast ’Arbejdstitel’ er Christian Puglisi gæst. Han fortæller om sin tid på El Bulli, om at være souschef på Noma og om at drive restaurant på en måde, hvor gæsten aldrig har ret.

Og Puglisi bliver selvfølgelig også spurgt, om han kan leve for evigt af den sum, han fik for sit lille men markante imperium.

”Jeg er gået fra at have en udmærket, fast løn hver måned,” siger Christian Puglisi om sin økonomiske situation, ”til at få en pose penge. Så nu har jeg en pengetank. Og hver gang, jeg bruger penge på noget, så ser jeg min pengetank blive mindre og mindre.”

Det har ændret hans måde at tænke på. I dag forbruger han markant anderledes, end han gjorde tidligere. Og afstanden mellem gourmetmad og discountsupermarked har været langt kortere, end han nogensinde havde troet.

”Hvis der er tilbud på økologisk smør i Rema, så går jeg i Rema og køber ind. Hvis du havde sagt til mig for fem år siden, at jeg ville gøre det, så havde jeg grint min røv i laser,” fortæller han.

Han vil ikke sætte et eksakt beløb på købesummen. Det forhindrer en klausul ham. Men han vil gerne tale om, hvordan den har ændret hans måde at tænke forbrug på.

”Jeg føler, der er noget meningsfyldt i det. For den pengetank, jeg har, kan jeg potentielt leve rigtig længe på. Men jeg kan også bare pisse den af. Det er der rigtig mange andre, der har gjort. Jeg kan mærke, at jeg føler et stort et ansvar for ikke at ende derhenne, hvor jeg skal lave noget, jeg ikke gider, fordi jeg ikke har tænkt mig om undervejs.”

Christian Puglisi solgte sine restauranter og blev særdeles velhavende. Så hvorfor er han begyndt at købe smør på tilbud i … Rema?

Christian Puglisi har et af den danske kokkebranches flotteste CV’er. Først var det spanske El Bulli, siden danske Noma, og så startede han en mindre københavnsk madrevolution med Relæ og Manfreds, og satte sig siden tungt på Guldbergsgade-kvarteret på Nørrebro med Bæst og Mirabelle.

I det nye afsnit af ’Arbejdstitel’ fortæller han om hele sin rejse fra ung lærling på den trestjernede michelinrestaurant El Bulli og til arbejdet med René Redzepi på Noma, som han ikke tøver med at kalde et geni.

Puglisi fortæller om at drive restaurant og stå fast på, at hans egne ideer er de bedste, og at gæster langt oftere bør lade restauranten tage styringen. Og så fortæller han selvfølgelig også om at få nok, og en dag få muligheden for at sige farvel til det hele.

Afsnittet er fyldt med anekdoter fra de højeste luftlag i dansk og international gastronomi. Du finder episoden der, hvor du normalt lytter til dine podcast.

Dette afsnit er bragt i samarbejde med Gastrotools og deres eget madunivers Gastro Studio, hvor man kan finde opskrifter, tips og inspiration fra både professionelle og passionerede hjemmekokke. Besøg Gastro Studio og find inspiration fra nogle af branchens bedste som Brian Mark, Adam Price og netop Christian Puglisi.