Sponsoreret af Hifi klubben

Der er nok at vælge imellem og mange spørgsmål, der kan besvares, når du skal købe nyt anlæg. Vi har i samarbejde med HiFi Klubben plukket lidt forskellige løsninger ud til dig, der ønsker at blive klogere på markedet.

Herunder finder du et par moderne løsninger og en testvinder - og hvis du tjener godt, så kig i bunden af artiklen.

 Indbyggede højtalere 

køkken.jpg

De seneste år er flere producenter begyndt at lave lyd, der kan gemmes væk. For dem, der er født før årtusindeskiftet, er det let at se, at størrelsen på lydsystemet med tiden er svundet ind. Det er der flere grunde til - én af dem er fladskærmen.  

Ifølge projektleder og lydentusiast John Forná fra HiFi Klubben var billedrørs-tv’ets død med til at udfordre æstetikken og blev en delvis katalysator for, at højtalerproducenter begyndte at tænke i nye baner. 

Det var med til at starte den minimalistiske tendens. Fladskærmen var jo væsentligt tyndere, og derfor kom de flade højttalere, som var udviklet til at supplere den nye type skærm. Den tendens har videreudviklet sig til, at lyden nu skal fylde så lidt som muligt, og det løses for eksempel ved at inkorporere den i noget andet,” forklarer John Forná.

Usynlige højtalere 

merged-køkken.jpg

SONOS - pris fra 11.390 kroner hos https://www.hifiklubben.dk

Er der ikke plads til højtaleren i dit møbel, så kan det løses ved at bygge ind bag tapetet. Sonos er én af de udbydere, der gør det muligt helt at fjerne højtaleren fra rummet.

Vi mærker i det hele taget en stor interesse i at gemme højtaleren væk. Her er Sonos god at kigge efter. Både på grund af deres multirum-løsninger, men også fordi de kan parres med mange forskellige trådløse højtalere, der kan bygges ind i loft og væg,” siger John Forná.

Af hensyn til dem, der bor omkring dig, er det nødvendigt at få en backboks bygget ind i loftet, som man så sætter højttaleren op i. Det er et skjult højttalerkabinet, som forhindrer lyden i at sprede sig op og ud i loftkonstruktionen, men retter lyden ud i rummet i stedet, så du slipper for at diskutere med din kæreste, og måske endnu vigtigere din nabo, om hvor højtaleren skal stå.”

Den gode gamle gulvhøjtaler (EISA testvinder)

to-højtalere.jpg

BOWERS & WILKINS 603 – pris 5.999 kr hos www.hifiklubben.dk

 

Gulvhøjtaleren holder stadig, og udover en forstærker skal der ikke mere til, hvis du vil være i stand til at brage vinduer ud i hele opgangen. Bowers & Wilkins har været forbi de fleste hjem gennem tiden, og har altid været en kilde til god lyd. 

Denne Bowers & Wilkins 603 er måske ikke kærestens favorit, men værd at nævne. Desuden er den EISA testvinder 2019/2020, kåret på baggrund af 60 forbrugsmagasiner fra hele verden.

Størrelsen betyder selvfølgelig noget, både med og uden kabler, men det vigtigste er, at man lytter godt efter, hvad man kan lide. Lyd er en subjektiv oplevelse, og alle kan høre forskel,” siger John Forná.

 Den helt dyre

 to-højtalere-brede.jpg

 

SteinwayLyngdorf Model B - pris 819.000 kr

Hvis du nogensinde har passeret HiFi Klubben en aften og undret dig over, hvad alle de mænd sad og lavede efter lukketid, så har det måske været et af de her anlæg, de sad og lyttede til.

Piano producenten Steinway er gået sammen med Lyngdorf Audio under navnet SteinwayLyngdorf. Det er der kommet nogle virkelig luksuriøse produkter ud af, som også er i den helt tunge ende af skalaen. 

Priserne ligger fra 200.000 og helt op til deres SL Model D til i underkanten af to millioner kroner.

Det her er det helt vilde. Idéen var at skabe et anlæg, hvor man ikke ville kunne skelne mellem lyden fra dem og et ægte Steinway model D Grand Piano. Resultatet er et system, som fundstændig matcher den lydoplevelse, man ville få fra et originalt Steinway piano - og den oplevelse koster desværre en toværelses lejlighed. Man kan opleve SteinwayLyngdorf hos os, men det foregår altid efter aftale,” siger John Forná.

 

Gå på jagt efter dine nye højtalere hos HiFi Klubben https://www.hifiklubben.dk/