Internettet har bragt os tættere sammen, og det kun tager et enkelt sekund at skrive en e-mail eller en chatbesked. Men det betyder også, at det kun tager et enkelt sekund og et enkelt klik at skrive noget rigtig dumt, der risikerer at klippe forbindelsen til en sød pige.

Spørgsmålet er, hvornår det acceptabelt at tage kontakt og ikke mindst, hvordan forsøget bliver opfattet i den anden ende.

Bevares, jeg har da selv stalket mig frem til min del af mænd på de sociale medier. Nok især med tømmermænd efter en fest, hvor man ikke lige fik sagt det, man gerne ville. Gad vide, hvad ham fra herreholdet laver, og har han i øvrigt en kæreste? Den slags gør vi alle, men sommetider kammer det bare over.

I mit 24-årige pigeliv har jeg samlet et par erfaringer om god internetopførsel (både for mænd og kvinder). 

Lad være med at poke

’Don Malone har poket dig for 34 minutter siden’. Jeg ved ikke helt, hvad et poke betyder, eller om man indgår i en usagt pagt, hvis man poker tilbage.

Jeg prøvede at finde ud af det og lavede derfor en lille stikprøve på min egen poke-situation. Jeg skrev til mine nyligste pokers, og i skrivende stund har tre en dem svaret af dem svaret. En ville bare lige have min opmærksomhed og lære mig at kende, skrev han. ”Du havde bare et skønt smil, så måtte lige prøve,” skrev en anden - selvfølgelig efterfulgt af en blinkesmiley, og det er vel i og for sig fair nok.

Men med et poke kommer du ingen vegne. Enten tror vi, at du gerne vil knalde, eller også tror vi, at du er for genert til overhovedet at skrive hej.

Skriv hej i stedet for at poke.

Lad være med åbenlyst at stalke

En god tommelfingerregel er, at ligeså snart du føler, at du stalker, så har du højst sandsynligt ramt tærsklen for, hvad der vil blive opfattet som charmerende i den anden ende.

I forbindelse med mit singleliv oprettede jeg i et øjeblik af stor trang til bekræftelse og en mand at kysse med en Tinder-profil. Den bragte ikke specielt meget godt med sig, og den fik dødskysset den dag, jeg blev kontaktet på Facebook af en mand, som jeg ikke havde matchet med på Tinder.

Han havde fundet frem til mig alligevel gennem en seriøs jagt på danske kvinder, der hedder Louise på Facebook. Ved et tilfælde opdagede jeg en besked i min ’andet’ indbakke på Facebook, hvor der blandt andet stod:

”Jeg synes, du ser sød ud, og jeg ved ikke, om vi matcher på Tinder, men tænkte jeg lige ville tage det første skridt og skrive her i stedet.”

Måske er jeg sart, men hvad, der på overfladen kunne synes som en ihærdig gestus, var i mine øjne en tand for stalkeragtigt. Selve konceptet for Tinder er for de uindviede, at begge parter lige får lov til at tilkendegive, om de er interesserede eller ej.

Ihærdighed er vidunderligt, men det er lidt federe, når det er en, man faktisk har mødt i virkeligheden end en potentiel internettrold, der bliver ved med at prøve.

Det betyder det i virkeligheden, når vi svarer…

Hvis vi svarer: ”Ja, det kunne være hyggeligt,” og efterfølgende ikke kommer med noget forslag til, hvor eller hvornår vi skal mødes, så er samtalen nok død. Det er måske lidt narrefisseagtigt, men beskeder uden opfølgende spørgsmål er ikke en invitation til at blive ved med at komme med kommentarer om vejret, og hvilke film der går i biografen. Der kan man sige, at vi kvinder så bare kunne være lidt mere direkte.

Efter to dates med en fyr, der egentlig var sød, forklarede jeg ham, at vi ikke skulle ses længere. Der var ingen sommerfugle. Efterfølgende nåede han blandt andet både at invitere mig ud at rejse og til John Mayer koncert. Sidstnævnte episode var vel at mærke et år efter vores anden og sidste date. Det virker bare lidt hysterisk og desperat.

Vær varsom med snapchat

Har du snapchat? Du skal kun stille dette spørgsmål, hvis du oprigtigt har en tro på, at du har en chance for en fræk billedkorrespondance. Det er nemlig det samme som at spørge, om vi ikke lige sender et billede af vores bryster.

Vi ved alle sammen godt, hvor I vil hen med det spørgsmål. Især hvis spørgsmålet falder umiddelbart efter et Tinder-match eller i kølvandet på en første date. Faktisk er det altid bare slesk og kun slesk. Med Snapchat-spørgsmålet brænder du potentielt alle fremtidige chancer for at blive betragtet som andet end en fissekarlo.

Hvis du faktisk har reelle intentioner med Snapchat-spørgsmålet, så husk at blive ved med at skrive rigtige beskeder, at ringe eller invitere ud. Ellers bliver vi bange for, at I har mistet interessen. Der er stor chance for, at flirten dør, hvis sms-korrespondancer bliver erstattet med 10-sekunders glimt fra hverdagen af proteinshakes, spaghetti bolognese, hygge på sofaen og spørgsmål, der kan være på en enkelt linje.

Pas på med emojis

Lumre beskeder kan velsagtens være på sin plads, hvis man har noget kørende eller har en eller anden form for forhold. Men som oftest falder de akavede ud, især hvis de efterfølges af en række tåbelige emojis. For eksempel blinkesmileyen med tungen ud af munden eller aben, der holder sig for øjnene. Du kan ikke skrive hvad som helst og bare gemme dig bag ved aben bagefter. Den gør det ikke sødt, at du spørger, om jeg ikke vil sende et såkaldt frækt billede, om jeg har brug for massage, eller om jeg vil give dig et blowjob, næste gang vi ses.

Pas på med at kommentere for meget

”Frække”, ”flotte”, ”smukke” etc. Den slags kommentarer begynder at blive stalkeragtige, hvis du skriver dem til ethvert billede og enhver statusopdatering, som en kvinde laver. Især hvis det er fem år siden, du sidst har talt med kvinden - hvis du da nogensinde har talt med hende.

Hvis du virkelig er vild med kvinden, så skriv direkte til hende, eller fortæl hende til hendes ansigt, at du synes, hun er smuk. Så er der også større chance for et kys, og vi får med garanti røde kinder. 

Virkeligheden er bedre end Facebook

Engang var jeg til en fest, hvor jeg talte med den samme mand hele aftenen. Der skete ikke andet, end at vi klinkede flasker engang imellem og fik en enkelt dans. Da klokken var fire om morgenen (omtrent ti minutter efter vi havde sagt farvel til hinanden), fik jeg en venneanmodning på Facebook efterfulgt af et spørgsmål om, om vi skulle ses. Det er bare så vattet. Spørg altid i virkeligheden, hvis du har muligheden for det. Det virker titusind gange bedre.

Generelt er virkeligheden bare bedre. Man bliver mere smigret, hvis man får en kompliment i virkeligheden – eller hvis man bliver inviteret ud i virkeligheden. Hvis I alligevel går og sender hinanden lange blikke i fryseafdelingen i Netto, så hils og spørg, om I skal drikke kaffe i stedet for at gå hjem og finde hende på Facebook igennem en lang stalkermanøvre. Jeg er hvert fald sjældent blevet så glad, som da en mand inviterede mig på en kaffe helt umotiveret midt på fortovet en søndag eftermiddag.

LÆS OGSÅ: Klumme: Hvis du elsker noget, skal du lade være at studere det

LÆS OGSÅ: Klumme: København er flyttehelvedets fest

LÆS OGSÅ: Kom med ind i kvindernes omklædningsrum: Det snakker vi om