Frith Street og de tilstødende gader i Londons Soho kan – især fredag og lørdag – være lidt af en prøvelse, sådan lidt a la Gothersgade og Jomfru Ane Gade gange ti, altså 'gadefest' med bølger af meget unge og meget lidt ædru unge mennesker. Der er rigtig mange barer og cafeer, man skal være endog meget festsyg for at gide, umiddelbart kan man få lyst til at løbe skrigende bort.

Men man skal ikke lade sig skræmme, for de gode og sjove steder ligger lige så tæt som de forfærdelige. Og et af dem – altså af de gode steder – det er Barrafina, brødrene Harts bud på en moderne tapasbar.

Først til mølle
Sam og Eddie Hart kom tilbage til London i 2002 efter et længere ophold i Barcelona. De kom tilbage med en drøm om at skabe en London-udgave af deres yndlingssted i Barcelona, Cal Pep. De realiserede drømmen med Fino, men først med Barrafina i 2007 kom de helt tæt på idealet, et dybt, aflangt lokale med en L-formet bar som omdrejningspunkt.



Barrafina er på ottende år voldsomt populær, selv om der konstant åbner nye steder i byen, og man skal virkelig komme tidligt for at sikre sig en plads eller være forberedt på at vente. Man kan nemlig ikke bestille en af de 23 pladser i baren, det er først til mølle-princippet. Der er dog en smal disk langs væggen, hvor man kan stå og evt. håbe på at avancere til en siddeplads.

Sidst jeg var i London, frekventerede jeg Barrafina to gange, men nåede aldrig frem til pladserne i baren, men det at stå op og spise forekommer mig sådan set at være dejligt uforpligtende, når man er ude alene, som jeg var. Men man skal være opmærksom på, at det kun er de helt enkle serveringer og ikke de regulære retter, man kan få ved disken langs væggen.

Nærmest billig i verdens dyreste by
Spisekortet – og stedet i det hele taget – minder om forbilledet fra Barcelona, Cal Pep, eller Tapas24, et andet af Barcelonas efterhånden mange bud på en moderne tapasbar. Kortet er en blanding af tapas og småretter, der er tvistet i en mere moderne retning.



London er en af verdens dyreste byer, men det afspejles ikke i Barrafinas kort, hvor serveringerne ligger på mellem 5 og 16 pund, de fleste dog omkring de 8 pund.

Para picar på kortet dækker over diverse snacks så som pimientos de padron, oliven, pan con tomate og croquetas. Derpå følger diverse spansk charcuteri og tortillas, og så kommer et speciale for stedet, fisk og skaldyr. Dagens friske forsyninger ligger til skue, og det kan være blæksprutter, sardiner, knivmuslinger, store rejer etc. Fiske- og skaldyrsserveringerne er enkle og rustikke, typisk a la plancha, stegt eller grillet.

Kødretterne er mere elaborerede, og mulighederne er blandt andet Iberico-svin, vagtler, spædlam og brisler. Der er otte forskellige former for grønt at bestille on the side. Tre-fire serveringer burde tilfredsstille de flestes sult, men ingen vil kigge skævt, hvis man nøjes med mindre.



Der er knap 30 vine på kortet – rød, hvid, rosé og cava, og næsten alle fås også glasvis. Dyreste vin er Alto 2010 fra Ribera del Duero til 82 pund. Derudover har kortet hele syv forskellige sherryer, der alle serveres glasvis.

Barrafina kan virkelig anbefales for sine gode og enkle serveringer, de rimelige priser og ikke mindst den livlige, til tider nærmest hæsblæsende stemning. Hvis man vil sidde ned 'under ordnede forhold', så er søsterrestauranten Fino (finorestaurant.com) et godt alternativ. Sidste år åbnede en aflægger af Barrafina nær Covent Garden.

Barrafina
54 Frith Street
Soho
London W1D 4SL
barafina.co.uk

Åben hver dag, frokost og aften
Bordbestilling er ikke mulig

SE OGSÅ: Gademad: 9 meals on wheels i London
SE OGSÅ: Her skal du spise: London