Verden på den anden side
Foto: Ritzau Scanpix & PR Corona-krisen var strået, der knækkede ryggen på Kadeau, som valgte at erklære sig konkurs et par uger inde i krisen. Kadeau er siden blevet reddet af en gruppe investorer.

Klumme: 20 års gastronomisk fremdrift er slået tilbage og sat på pause

To årtiers gastronomisk succeshistorie blev med corona-krisen sat på pause, næsten fra den ene dag til den anden. Spørgsmålet er så, om der ’bare’ er tale om en pause, eller om det vil være et voldsomt tilbageslag, som det vil tage år at komme sig over.

Det er blevet sagt mange gange, at verden aldrig bliver den samme, som før corona-krisen satte ind, ’officielt’ i Danmark den 11. marts, hvor statsministeren bekendtgjorde, at forsamlinger skulle begrænses, diverse institutioner og forretninger holde lukket midlertidigt etc. Den 17. marts blev der så skruet op for restriktionerne, og det betød bl.a., at også restauranter blev pålagt at holde lukket. Ordene fra Mette Frederiksen faldt således et stykke inde i talen:

"Alle storcentre, overdækkede arkader og andre større shoppingsteder skal lukke. Det gælder dog ikke de dagligvarebutikker, hvor man i et storcenter går ind for at købe mad. Restauranter, cafeer og spisesteder skal lukke for gæster i en periode. Det vil stadig være muligt, at I leverer takeaway. Og for dem, der kan dét, så kan det jo også være en god måde at holde sin restaurant eller sin café åben."

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her