Madanmelder Søren Jacobsen Damm: "Jeg hader at få vin i små glas"

Uanset hvor meget man har forberedt sig, så er de sidste minutter, før gæsterne kommer, de vigtigste. Vi har denne gang kigget indenfor hos litteraturredaktør og madanmelder på Berlingske Søren Jacobsen Damm, lige før gæsterne ringer på døren.

Madanmelder Søren Jacobsen Damm: 'Jeg hader at få vin i små glas'
Offentliggjort

Hvad kan stresse dig som vært?

"At folk kommer mere end 15 minutter for sent, kun overgået af dem, der kommer alt for tidligt. Det er det værste! Og så hvis jeg skærer mig i fingeren og skal have plaster på under madlavningen. Det hader jeg."

Har du et godt råd til dem, der synes, at de ser venner og bekendte for sjældent, men samtidig ikke rigtig kan overskue det?

"Hvis man lader sig bremse af, at man ikke orker at bruge timevis i køkkenet eller ikke er god til at lave mad, men heller ikke gider spise dårligt, så drop det varme køkken, og køb en masse kvalitetscharcuteri, et par gode oste, et godt brød, og servér det i stedet. Hvis du har penge, så invitér folk ud."