Stine Hincheldey Alwén er femte generation i Danmarks nok mest kendte tedynasti og Europas ældste tehus, A.C. Perch's Thehandel, og hun er netop nu aktuel med en bog med opskrifter på det klassiske bagværk, som man især kender fra den engelske te-tradition.
Bogen Afternoon Tea indeholder opskrifter på fingersandwich, scones, roulader, cheese cakes, tærter, småkager og meget mere. Desuden kan du lære at lave tilbehør som lemon curd, clotted cream og marmelader samt naturligvis diverse tedrikke.
Du kan også læse historien om tekulturens udbredelse fra Asien til Europa, og om de engelske fænomener Afternoon Tea, High Tea, Low Tea, Cream Tea og Five o’clock Tea samt den rigtige brygning og servering.
Dette brød smager fantastisk med koldt smør. Det kan holde sig meget længe og kan sagtens laves et par dage inden, man skal bruge det.
125 g tørrede abrikoser
125 g rosiner
75 g sukat
3 dl varm kraftig Assamthe
275 g mel 2½ tsk bagepulver
150 g sukker
1 tsk kanel
1 æg
Abrikoserne skæres i små stykker. Alle de tørrede frugter kommes i en skål, og den varme the hældes over. Lad dem stå og trække i mindst 3 timer eller natten over. Mel, bagepulver, sukker og kanel blandes sammen og vendes ned til de tørrede frugter. Ægget tilsættes, og alt blandes godt.
Min mormor lavede altid disse dejlige æbleskiver, som hos os hed ”flødelapper”.
25 stk.
125 g mel
1 tsk sukker
½ tsk salt
3 dl piskefløde
3 æg
Mel, sukker og salt blandes og røres ud i fløden, til den er jævn. Æggeblommerne kommes i en ad gangen. Æggehviderne piskes stive og vendes i. Lapperne steges på en æbleskivepande, husk at komme smør i hullerne, så de ikke brænder på.
Theen serveres kold med flødeskum, men kan også laves varm som en slags Irish coffee.
4 kopper
7 store tsk finbladet Kenyathe
½ liter kogende vand
12 store stykker rørsukker eller kandis
¼ liter piskefløde
Den kraftige Kenyathe brygges i en thepotte med si, sukkeret tilsættes, og theen trækker i 6 minutter, hvorefter bladene fjernes. Theen sættes på køl.