Lone Hørslev var senest ude med digtsamlingen ’Dagene er data’, og nu er hun tilbage med et ambitiøst værk om familiehemmeligheder og erotik. Her følger vi to søstre, Ellen og Dagmar, som i 1920’erne lever et liv på fattigdomsgrænsen i Pisserenden.
De får begge arbejde på en smørrebrødsrestaurant og møder en sommeraften tilfældigt to charmerende ungkarle. Det vender alting på hovedet, og så udfoldes dramaet på fænomenal vis. Hørslev har tidligere været del af duoen Mouritz/Hørslev, og den musikalske drivkraft mærkes overalt i den nye roman, som viser nye facetter af den danske forfatters imponerende talent.
Annonse
’Måske et spinkelt jordskælv’
En sær og surrealistisk verden udspiller sig i Morten Brasks nye roman om en mand, der mister sin franske hustru, hvis forbrændte lig bliver fundet i et sommerhus. En morgen vågner manden op og opdager, at alle lyde i København er forsvundet. Gaden er tom for mennesker, og på vejene står biler forladt.
Endnu mere underligt er det, at han får besked om, at hans afdøde hustrus telefon er blevet tændt i Paris. Han kører på motorcykel ned gennem Europa for at finde ud af, hvad der er sket, mens han forsøger at forstå, hvad der er virkelighed, og hvad der er en drøm.
’I det fjerne’
I Hernán Diaz’ debutroman følger vi to svenske brødres rejse til USA i 1800-tallet. De to mænd sejler fra Sverige til New York, men undervejs bliver de væk fra hinanden. Håkan ender i Californien, og i et forsøg på at finde sin bror, Linus, tager han turen tværs over USA i håb om at blive genforenet med sin forsvundne bror.
På sin rejse gennem landet møder Håkan kriminelle, religiøse fanatikere, soldater, svindlere og indianere, og den svenske rejsende må klare sig efter bedste beskub. Forfatteren Hernán Diaz, der er født i Argentina, opvokset i Sverige og nu bor i Brooklyn, var finalist til både PEN/Faulkner- og Pulitzer-prisen.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.