Udsigt over Ciutat Vella, Valencias gamle bydel, med Santa Caterina-kirketårnet set fra udsigtspunktet Mirador Ateneo Mercantil.
Træt af de mange turister i Barcelona, Madrid og San Sebastián? Så besøg denne by i stedet
Gastronomisk set har Valencia stået i skyggen af Barcelona, Madrid og San Sebastián. Men noget er ved at ændre sig i Spaniens tredjestørste by, der frister med paella, søde appelsiner og en gastronomisk scene i udvikling, som særligt de lokale nyder godt af. Vi guider til de bedste steder.
NÅR TANKERNE GÅR mod det gastronomiske Spanien, drejer kompasnålen helt automatisk mod store spisebyer som Barcelona, Madrid og San Sebastián.
Horder af turister slider på Barcelona, hvor indbyggerne i afmagt sprøjter vand på turisterne. Lejlighedspriserne stiger, og deres nabolag forvandles langsomt til en gentrificeret turistattraktion, hvor smarte kaffebarer, selfiestænger og souvenirbutikker fortrænger de små vandingshuller og de små handlende.
Sådan er det heldigvis ikke 350 kilometer længere sydpå, hvor Valencia glimter som en uslebet diamant. Med lige knap en million indbyggere er byen Spaniens tredjestørste, men den gastronomiske scene nyder ikke samme respekt og tiltrækningskraft som Spaniens to hovedbyer, der altid har råbt højere.
Kigger man på michelinstjerner alene, har Valencia otte restauranter med stjerner, heraf to med to stjerner. Barcelona har 31, heraf fire trestjernede. Men noget er ved at ændre sig.