Historien om et hit: "’Blitz, Baby’ er jo et skrål-med-nummer, men det har et ekstra lag på grund af teksten" scroll-down

Historien om et hit: "’Blitz, Baby’ er jo et skrål-med-nummer, men det har et ekstra lag på grund af teksten"

Da de tre medlemmer i Jung gik i gang med at skrive en sang om at vågne op fra et lidt for mageligt parforhold, troede de, at de havde skrevet et melankolsk nummer. Men ’Blitz, Baby’ viste sig at blive et festhit, som i skrivende stund har over 4,2 millioner afspilninger på Spotify.

Af Nina Buth Olsen
Foto: Rasmus Weng Karlsen
Kultur Euroman

Sigurd: ”Vi udgav ’Blitz, Baby’ i januar 2020, men det var et nummer, der havde været på vej siden november 2018. Idéen til sangen var der fra start, og vi havde versakkorderne og grundstemningen, men vi kunne ikke løse den. Det var en idé, der lå og ulmede. Vi har mange gange brændt nallerne på at gå tilbage til en fuser. Men vi gjorde det, fordi vi alligevel tænkte, at den kunne noget særligt.”

Jonas: ”Vi havde hele tiden en fornemmelse af, at stemningen i sangen kunne noget, selvom den var i øst og vest.”

Sigurd: ”Vi havde brug for at komme væk fra den produktion, vi allerede havde lavet, fordi vi sad fast. For at bryde ud af det, tog vi den akustiske guitar frem for at komme back to basics.”

Michael: ”Jeg husker ret tydeligt, at vi sidder og jammer, og pludseligt spiller Sigurd de to akkorder, som bliver de første i omkvædet. Og dem måtte vi bare holde fast i.”

Sigurd: ”Men det var først, da Jonas sang ’Blitz, Baby’, at vi var sådan…”

Michael: ”’Der var den.’”

Jonas: ”Efter vi havde fundet på ordene ’Blitz, Baby’ og havde lavet starten af omkvædet, forlod jeg jer omkring klokken 16-17. I sagde, I ville blive i øvelokalet for at finde en lyd til teksten. Da vi mødtes dagen efter, var I så bagstive og smarte, og jeg følte mig faktisk lidt udenfor. Men der var ikke noget at sige til det, for I havde knækket ’Blitz, Baby’. Endelig var den der. Så vi fik smørrebrød og en bajer for at fejre det.”

Sigurd: ”Det var så tilfredsstillende. Det er irriterende, når man sidder med noget, som man egentlig synes, er fedt, men den bare ikke er der. Løsningen var at prøve nogle ting af, men også bruge en del tid på det. Nogle gange kræver en sang hårdt arbejde. Det er ikke altid, at den kommer på to timer. Det kan også være vedholdenhed, der gør det.”

Jonas: ”Eller mavefornemmelsen. Vi har kun eksisteret i tre et halvt år, så det var fedt at se, at vi kunne stole på vores mavefornemmelse om, at den kunne noget.”

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik, Talenter og Oplæste artikler