Berliner-klubben Berghain er berygtet. Ikke kun for sine sindsyge techno-fester, men også for sine dørmænd, der er kendte for en notorisk stram dør-politik.

Det påstås nemlig, at op mod 75 procent af alle gæster, der prøver at komme ind i på Berghain, bliver afvist. Også selv de mest håbefulde, der har stået i kø flere timer - kun få meter fra nogle af Europas mest eftertragtede og vildeste dansegulve. 

Berghain er placeret i et tidligere kraftværk i Berlins industriområde mellem bydelene Kreuzberg og Friedrichshain med plads til op til 2.500 mennesker - hvis du ellers kommer ind.

I årevis har gæster forsøgt at knække koden til, hvilke kriterier dørmændene bedømmer ud fra. Men der synes ikke at være nogen klokkeklare pejlemærker, selvom internettet flyder med historieberetninger om, 'hvordan jeg kom ind på Berghain'.

Det er et samsurium af tilfældigheder; dog tyder noget på, at det er en fordel ikke at komme i for store grupper, ikke virke alt for ivrig - og hellere underdressed end overdressed.

Men du kan alligevel gøre dit forarbejde hjemmefra, inden du står ansigt til ansigt med de berygtede dørmænd, og især overdørmanden Sven Marquardt, der er med sit piercede og pigtrådstatoverede ansigt blevet kendt på sit job -og sågar har udgivet en selvbiografi, hvori han skriver, at hans job udelukkende handler om at finde 'det rigtige mix' af gæster.

Sven Marquardt fotograferet foran en restaurant i Berlin. Foto: Getty Images.

På hjemmesiden Berghaintrainer.com kan du simulere snakken med dørmændene foran natklubben i Berlin (virker dog ikke på mobil). Simulateren bruger dit kamera for at hente dit billede, og din mikrofon for at kunne høre dine svar. 

Den fiktive Sven Marquardt stiller herefter en række spørgsmål som: "Hvor er du fra?", "Hvor gammel er du?", "Er det din første gang?", "Er du på stoffer i aften?", "Ved du, hvem der spiller i aften?".

Dine svar bliver efterfølgende vurderet og bedømt ud fra dine følelser som vrede, sorg, forundring og eufori, der kortlægges via dit ansigtsudtryk. Efter analysen kommer den endelige dom: Kommer du ind den elektroniske himmel, eller må du gå slukøret fra køen?

Selvom det kun er et spil, er det ikke så let igen. Især fordi spørgsmålene bliver stillet på tysk, og det ikke helt vides, hvilket sprog man forventes at svare igen på. Prøv, om du kan slippe igennem. 

Screendump fra den virtuelle simulator, hvor dit ansigt analyseres. Foto: Iheartberlin.de 

Og hvis vi lige vender tilbage til virkelighedens Sven Marquardt igen. I et interview med The Guardian giver han nemlig sit råd til at slippe gennem hans og kollegaernes skarpe nåleøje?

"Du skal ikke være bange. Folk, der er bange, er normalt ikke særlig gode til at feste."

God forøjelse, hvis du slipper igennem dørerne. 

LÆS OGSÅ: ”90’erne var overfladiske og kiksede. Men det var også et danseårti, hvor vi smilede og dansede”

LÆS OGSÅ: "Allerede fra begyndelsen fornemmer man, at Zlatan aldrig vil få et normalt liv”

LÆS OGSÅ: Et år i hælene på popstjernen Christopher