Game of Thrones udspiller sig i flotte landskaber, gamle landsbyer og på imponerende slotte. Og mange af de steder findes faktisk. De fleste af dem ligger oven i købet her i Europa og er kun en kort flyvetur væk.

Her kan du se nogle udvalgte steder.

Island:

Det isede miljø og de karakteristiske vulkanske sten gør øen velegnet som location for de store ødemarker i Game of Thrones. Islands brede højsletter udgør blandt andet landskaberne 'Beyond the Wall'.

Vatnajökull Nationalpark

Denne nationalpark er opkaldt efter Islands største gletsjer Vatnajökull, som fylder næsten otte procent af landets overflade. Under isen findes nogle af Islands mest aktive vulkaner, som man har set i udbrud i maj 2011, hvor aske og lava blev kastet 20 km op i atmosfæren. De iskolde sletter, bjerge og vulkanske klipper præger nationalparken, som er brugt til optagelse af anden sæson af Game of Thrones.

Mývatn

Adskillige scener af Game of Thrones er filmet i det nordlige Island ved Mývatn-søen, også kendt som Myggesøen. Søen har sit navn efter de mange dansemyg, der yngler i området, og som danner grundlag for et rigt fiske- og fugleliv. Landskabet er præget af store, åbne sletter og vulkanske klipper kaldet Dimmu Borgir (Mørke Slotte).


Mývatn-søen

Grjótagjá

Vest for Myggesøen ligger Grjótagjá-hulen, som især er kendetegnet ved den varme kilde, der befinder sig inde i hulen. Vandtemperaturen er steget i forbindelse med vulkanudbrud i 1975 og 1984, og kilden er stadig for varm til at bade i. Temperaturen falder med tiden, og hvis dette fortsætter, vil badning være muligt i fremtiden. I femte episode af sæson tre har Jon Snow og Ygritte sex i Grjótagjá-hulen.



Grjótagjá-hulen

Kroatien:

Danner ramme om flere forskellige episoder af serien. Dets tørre varme, de karakteristiske, sandfarvede huse og stenbelagte gader gør landet til en god location for optagelse af scener under mere solrige himmelstrøg.

Dubrovnik

Nogle af de smukkeste byområder i Game of Thrones er filmet i den gamle havn i Dubrovnik. Foruden havnen består byen af en gammel bymidte med en fæstning, der udgør en fin kulisse for forskellige byer fra Game of Thrones som 'Kings Landing' og 'Qarth'. Fortet ud for den gamle by er desuden blevet brugt som grundlag for udarbejdelse af kongens slot 'The Red Keep'.



Dubrovnik

Trsteno Arboretum

Ikke langt væk fra Dubrovnik er et af de ældste arboreter i Europa. Den botaniske have bliver brugt som kongens slotshave i seriens tredje sæson, hvor man ser den smukke udsigt over Adriaterhavet fra havens kyst.


Nordirland:



En stor del af den smukke natur, som vises i Game of Thrones, er filmet i Nordirland. Øen bliver brugt som location for flere af seriens lande, såsom 'The North', 'Winterfell', 'The Iron Islands' og 'Vaes Dothrak'. De grønne områder, stenede kyster og generelt overskyet vejr gør Nordirland til et perfekt sted at filme serien.

Castle Ward

Dette irske slot og landsted stammer fra år 1570 og ligger kun 45 km fra Belfast. Slottet er brugt til at filme scener fra Stark-familiens store borg 'Winterfell'.

Mourne Mountains
Ikke langt fra Castle Ward ligger Mourne Mountains, som bland andet omfatter det højeste bjerg i Iandet. Det græsbeklædte terræn ved Mourne Mountains udgør indgangen til 'Vaes Dothrak' i seriens fjerde episode i første sæson.

Ballintoy Harbour

På et af de nordligste punkter af Irland, nær byen Ballintoy ligger en havn, som er kendetegnet ved dens afdæmpede fremtoning omgivet af klipper. Den maleriske havn er især kendt som optagelsessted for byen 'Lordsport'.


Marokko:



Den forhistorie marokkanske arkitektur, kombineret med det sandede landskab, gør Marokko til en ideel filmplacering for byerne 'Astapor' og 'Yunkai'. Marokko er valgt, fordi det står i skarp kontrast til det mere rå og kølige kontinent 'Westeros', filmet i Nordirland og Island. I serien ligger 'Westeros' på den anden side af 'the Narrow Sea'.

Essaouira

Den marokkanske havneby Essaouira udgør fantasybyen 'Astapor', der er en by med fokus på slavehandel og uddannelse af soldater. Medina, som er den gamle by i Essaouira, blev i 1500 tallet invaderet af Portugal, hvilket gør at meget af den gamle arkitektur er portugisisk præget. Dette giver byen en unik karakter, som er ideelt for 'Astapor'.

Aït-Ben-Haddou

Den befæstede by Aït-Ben-Haddou er en af Marokkos mange specielle steder. Den gamle, fredede bydel er pakket med lerhuse, hvor halm og ler er anvendt til at konstruere bygningernes vægge. Fæstningen og de primitive lerhuse gør, at Aït-Ben-Haddou er et godt sted at vække Game of Thrones byen 'Yunkai' til live.

Malta: 



Malta er især benyttet til optagelserne af første sæson af Game of Thrones. Arkitekturen på øen og de mange historiske monumenter skaber en atmosfære, der blandt andet er brugt til at optage billeder af 'King’s Landing'. Samtidigt er øens varme klima og tørre sandede kystområde en egnet location for seriens ørkenkyst 'Essos'.

Dwejra Bay

Ved øen Gozo, som er en del af Malta, ligger bugten Dwejra. Vielsen mellem 'Daenerys' og 'Khal Drogo' er optaget på Gozos nærliggende klippe, der også er kendt som Tieqa Zerqa, eller på dansk 'Det Blå Vindue'. Klippen har sit navn fra det store hul i klippen, som er revet væk af havet.

Fort Ricasoli
I Kalkara, nær den maltesiske hovedstad Valletta, ligger Fort Ricasoli, som er bygget i slutningen af det 17. århundrede. I første sæson er fortet blev brugt som kulisse for 'The Red Keep', som er kongens slot i 'King’s Landing'. Fortet lider af erosion, og der er derfor ingen offentlig adgang. Det er dog stadig muligt at se indgangen med de karakteristisk snoede søjler, som også fremgår på 'The Red Keep'.

Fort Ricasoli

Mdina

Den lille by Mdina, som indtil år 1571 var Maltas hovedstad, er i god stand på trods af de mange forhistorieske huse. Byen er omringet af en beskyttende mur og fyldt med bygninger fra middelalderen og barokken. I seriens første sæson bruges byen til optagelse af scener fra "King’s Landing".

Artiklen og billederne er bragt i samarbejde med trivago.dk

LÆS OGSÅ: 7 ting du (måske) ikke vidste om Game of Thrones

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nr. 3 - Nikolaj Coster-Waldau

LÆS OGSÅ: Vild luksus: Så komfortabel kan en flyvetur også være