Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

”Dansk grafisk design. Jeg er klar over dette er very much ananas i egen juice. Dansk design har fået meget hæder og ære både herhjemme og i udlandet, og er en af de ting, Danmark stolt brander sig på. Men oftest er det mode og møbeldesign der bliver fremhævet. Stop en tilfældig på gaden og bed dem om at nævne tre danske designere – de nævner højst sandsynligt Stine Goya, Henrik Vibskov, Hans Wegner eller Børge Mortensen og nok ikke Rasmus Koch, Åse Eg, Alexis Mark eller Line-Gry Hørup. Jeg synes, det er ærgerligt, at grafisk design og specielt publikations- og identitetsdesign ikke kommer mere frem i rampelyset. Det kan der være mange forklaringer på; en manglende tradition for fokus på den del af faget eller at vi grafikere måske er nogle snegle, der ikke kommer nok ud af. Men jeg håber, at den bredere befolkning med tiden får øjnene op for alle de dygtige kollegaer, vi omgiver os med.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

”En indrammet plakat fra et mexicansk supermarked, der hedder La Casa Del Pueblo. Det ligger i bydelen Pilsen i Chicago. Min kæreste boede i Chicago i to år, da hun gik på kunstakademiet derovre. Jeg pendlede frem og tilbage og brugte meget tid i byen La Casa Del Pueblo var vores lokale supermarked. Plakaten er malet i hånden af et par lokale skiltemalere. Der står simpelthen ’Ice cream 3.49$’ og ’Coca cola 24 pack 6.99$’ i røde og blå bogstaver på hvid baggrund. De skiftede plakater ud i butikkens vinduer hver onsdag. Vi spurgte dem en dag, om ikke vi måtte få et par af de aflagte plakater med hjem. De så meget undrende på os, men gav os alligevel et par stykker. Dels er jeg vild med udtrykket og håndværket (og størrelsen, den måler 1,5 × 2 m), og så er det et rart at have et stykke af Chicago hjemme på væggen på Vesterbro.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på?

”Løbesko. Eftersom mit job foregår meget foran en skærm, er det vigtigt for mig at holde mig i gang fysisk. Jeg løber meget. Det er rart for grafiker-hjernen kun at skulle forholde sig til at sætte den ene fod foran den anden, og samtidig er det en nem ting at få gjort, når man har små børn og tiden er knap. Jeg har spillet meget bordtennis, før jeg fik børn, og det vil jeg gerne i gang med igen, så snart programmet tillader det.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

”Vesterhavet. Jeg er vokset op som dyrelægesøn langt ude på landet i midten af Jylland, og kunne ikke komme hurtigt nok ind til byen. Men jeg har holdt alle mine sommerferier ved Vesterhavet, så længe jeg kan huske. Jeg deler et sommerhus med min familie i Furreby nord for Løkken og kommer der så ofte, det kan lade sig gøre. Jeg elsker at bo og arbejde i København, men jeg synes også, det er dejligt en gang imellem at slippe for at stå i kø en time i BRØD og i stedet blive blæst igennem på stranden i Vendsyssel.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Jeg har aldrig betragtet mig selv som god på sådan en Kanye West-agtig måde. Men jeg går meget op mit arbejde og forsøger altid at sætte barren højt fagligt. Jeg bruger meget tid på at analysere mine arbejdsmetoder og tænke over, hvor jeg skal forbedre mig eller øve mig. I Spine Studio arbejder vi meget sammen på tværs af projekterne, og når vi rammer det helt rigtige udtryk på fx en bog, er det oftest samarbejdet og samtalen, der gør det. Den proces sætter jeg stor pris på. Det er en af grundene til, at det er sjovt at gå på arbejde.”

Ovenstående interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.