De ligger i de fleste hjem verden over. LEGO-klodserne, til glæde for børn og byggeglade voksne. Men når man lykkeligt udvidende valser hen over sit stuegulv i bare tæer og hakker hælen ned i en af de kulørte byggeklodser, er der ikke meget, der slår smerten.

Umiddelbart ligner det et harmløst lille stykke plastic, men ikke desto mindre er det et stykke plastic, der kan få voksne mænd til at græde. For det gør jo ubeskriveligt ondt at træde på en LEGO-klods, og i en video forklarer Whistler hvorfor.

Vores fodsåler er en af de mest sensitive dele på vores kroppe – i samme kategori som vores læber, øjne og sågar kønsdele.

Fødderne er så sensitive, fordi det er deres fornemmeste opgave konstant at holde os i balance. Derfor bliver der hele tiden sendt signaler til hjernen, der justerer vores trin og skridt, så vi ikke falder.

Men en lillebitte LEGO-klods kan altså drille noget så grusomt med denne balance. En LEGO-klods kan nemlig tåle en vægt 423 kilo, førend den bliver deform og tager den mindste smule skade. Det vil altså sige, at plasticklodsen udkonkurrerer dig rimelig hårdt, for det er din fod og ikke klodsen, der giver efter.

Ud over dette faktum har en LEGO-klods som bekendt ret spidse kanter og hjørner, for ikke at tale om dutterne på toppen, hvilket gør et gulv fuld af LEGO-klodser til et dræbende og yderst smertefremkaldende minefelt for vores fodsåler.

En person, der vejer 75 kilo, mærker et tryk, der er 32 gange så stærkt som det almindelige atmosfæriske tryk, når de træder på en kvadratisk LEGO-klods. Av. Kraften man træder ned på klodsen med, bliver altså skudt direkte tilbage i foden.  

I filmen herunder forklarer Whistler i detaljer, hvorfor det gør så ondt at træde på en af de små plastic-sataner.