Fire stjerner: De tysk-østrigske retter gav mig et smil på læben

To tyskere savnede et sted at spise ordentlig spätzle og åbnede Botschaft, der byder på klassikere og nyfortolkninger fra det tysk-østrigske køkken.

Fire stjerner: De tysk-østrigske retter gav mig et smil på læben
Offentliggjort

Tyske Jan Hugel og Jonas Keller har overtaget Contentos gamle lokaler i Ryesgade og åbnet Botschaft. Et sted, der vil være Københavns nye tysk-østrigske gastronomiske ’ambassade’ (Botschaft betyder ambassade på tysk). 

Jonas Keller står bag den tidligere restaurant V’Italian i København, og over et glas vin mødte han Jan Hugel, der bl.a. er medstifter af Otto i det hippe Prenzlauer Berg i Berlin. Hugel har siden været wine director på Kødbyens Fiskebar – med næse for naturvin og tyske vindistrikter.

Menuen var ren a la carte og bød på et væld af tysk-østrigske klassikere – wienerschnitzel var forbeholdt udvalgte søndage. Man kunne få grillet marv Hawaii som snack, og det lød tilpas fjollet til, at jeg måtte prøve det. 

Marvbenet kom toppet med fine tern af ananas og skinke og duftede lidt af pizzeria. Det var skørt og alligevel ikke helt dumt at få syrlig ananas til at spille op imod den fede marv, men skinken spillede ikke nogen særlig rolle.