Magnus Cort

Hold øje med i 2017 - Cykelrytter Magnus Cort: "Selvfølgelig drømmer jeg om at blive verdensmester"

Med sine to etapesejre i Vuelta a España fik Magnus Cort det længe ventede gennembrud som prof-rytter, og 2017 kan meget vel give Tour de France-debut.

Magnus Cort
Offentliggjort

Dansk cykelsport har i nyere tid været fortællingen om en dygtig og målrettet talentudvikling, der ikke for alvor har foldet sig ud på topniveau. Det har kort fortalt været svært at omsætte de iøjnefaldende resultater fra ynglingeårene i U23-klasserne til succes i den absolutte verdenselite.

Det australske Orica-BikeExchange-mandskab, der er kendt for at turde satse på sprød ungdom og et fladt hierarki, sikrede sig Magnus Cort allerede i sensommeren 2014, og godt i gang med sin anden fulde sæson på holdet kandiderer Magnus Cort til et prædikat som mere end uforløst potentiale made in Denmark.

På få dage sørgede den 23-årige dansker for at markere sig eftertrykkeligt på et af cykelsportens hovedstrøg, da det i september 2016 blev til to etapesejre i Vuelta a España. Sådan lige for at eliminere enhver spekulation om tilfældighedernes spil.

Med Madrid som slutdestination fik debuterende Cort sat et effektfuldt punktum med en spurt, hvor han både skulle give prøver på sin eksplosive hurtighed og evnen til at reagere og improvisere i en ophedet positionskamp, hvor et splitsekunds tøven kan være fatal.

Magnus Cort

Magnus Cort Nielsen, 23 år, er bosiddende i Girona, Spanien. Professionel siden 2015 på det australske hold Orica-BikeExchange, hvor også landsmanden Christopher Juul-Jensen kører, og hvor Brian Nygaard er kommunikationschef. Største resultater: To etapesejre i Vuelta a España 2016.

Magnus Cort fortæller i sin catalonske hjemby Girona om et længe ventet gennembrud – og perspektiverne for 2017-sæsonen.

”Jeg vil virkelig gerne køre de store forårsklassikere og mener selv, jeg har blandingen af råstyrke og hurtighed til at begå mig i dem,” fortæller Cort, der i 2013 kørte sig til en tredjeplads i U23-udgaven af Flandern Rundt.

For en rytter, der hentede sine første prof-sejre i et par hidsige massespurter på spansk asfalt, kan det virke en anelse paradoksalt at ville satse på succes i belgiske brostensløb eller for den sags skyld sagnomspundne Paris-Roubaix.

Men med sit kraftfulde kick, sin fine teknik og udholdenhed har Cort værktøjet til at sidde med dér, hvor et cykelløb afgøres. I en moderne cykelsport, hvor man ikke kan vinde på rå kraft alene, men også må gøre det på intuition, løbsintellekt og hurtighed på stregen, er en rytter som Magnus Cort med sine kompetencer nærmest som skabt til opgaven.

Og til måske endda at blive verdensmester en dag, hvis han selv skal sige det.

”Selvfølgelig drømmer jeg om at blive verdensmester. Generelt er VM-ruterne ofte af en karakter, der passer til en type som mig, så det er den slags løb, jeg går efter at vinde.”

Med den hurtige team-kollega Michael ’Bling’ Matthews ude af holdet (han kører i 2017 for Giant-Sunweb, red.) får Magnus Cort helt naturligt større ansvar. Det giver en hel del mere albuerum og mulighed for at køre sin egen chance, men det er ikke en position, man får foræret.

Hold øje med i 2017 - Cykelrytter Magnus Cort: 'Selvfølgelig drømmer jeg om at blive verdensmester'

”Jeg har fået mere at skulle have sagt efter at have vundet de to etaper i Vueltaen, men det skal jo altså også følges op,” som han selv konstaterer det.

Tørt og nøgternt. Om det bliver til debut i Tour de France, er et åbent spørgsmål.

I minutterne efter Magnus Corts triumf i Madrid på den afsluttende etape i Vueltaen var hans colombianske kaptajn Esteban Chaves ellers frisk på det meste.

”Næste stop Champs-Élysées,” lød det fra en storsmilende Chaves til den unge dansker. Sikkert er det om ikke andet, at Corts tid er kommet efter et pænt tilløb. Og at han er et af de mest spændende navne på landevejen lige nu.

LÆS OGSÅ: Mikkel Hansen: "Tror du, jeg fik stryg til træning, da jeg kom med langt hår og pandehår?"

LÆS OGSÅ: Michael Knudsen fra Rødovre skal cykle verdens hårdeste cykelløb: ”Jeg er villig til at ofre ti år sidst på kontoen af min levetid”

LÆS OGSÅ: Amalie Bremer er 15 gange verdensmester i bordfodbold: "Det er et mindgame - ligesom skak"