Disse 8 brands skal du holde øje med i 2022

Opgradér din garderobe med tøj fra fremtidens stjerner.

Disse 8 brands skal du holde øje med i 2022
Offentliggjort

Det er altid rart at have sine klassikere at læne sig op ad, når man klæder sig på. Levi’s 501’ere, de blå herrebukser og den stribede skjorte er ting, du ved fungerer, og hvorfor så overhovedet prøve noget nyt, kan du spørge dig selv.

Men som med så meget andet handler det om at kombinere det gamle og velkendte med nyere, uudforskede ting, hvis du vil sammensætte noget gennemført. Det samme princip kan du tilføre til garderoben.

Klassikerne kender du, så lad os i stedet præsentere dig for nogle af de nyere brands, der er værd at holde øje med den kommende tid:

Auralee

Japansk mode rimer oftest på ord som heritage, slidstærk og denim, og det er typisk mørke naturfarver, der er dominerende. Sådan er det dog ikke hos Auralee, som Ryota Iwai startede i 2015 efter at være blevet færdig på Tokyos prestigefyldte Bunka Fashion College. Det eneste, der lige umiddelbart afslører det japanske ophav, er Iwais sans for godt håndværk, som det jo er med japanerne helt generelt. Selve designet er minimalistisk og tager udgangspunkt i klassiske items, men emmer af raffinement og komfort. Silke, uld og bomuld i en strømlinet farvepalet, der nærmest giver en følelse af homewear. Det er underspillet luksus og et oplagt sted at kigge hen, når du skal købe din næste skjorte eller bukser.

Babett

Danmark manglede et brand, der talte til den boheme-side af hos, indtil 2019, hvor Julie Morille og Nanna Frimodt Kristiansen stiftede unisex-brandet Babett. Her laver de håndlavet one of a kind-tøj ud af vintage-metervarer, der ikke har været tiltænkt tøjproduktion, før det faldt i hænderne på de to stiftere. Selve designet har især fokus på skjorter og arbejdsjakker i metervarer, du ikke finder hos andre danske brands, og derfor er det også en nem vej til at skille dig ud fra den marineblå mængde.

Winnie New York

Idris Balogun bliver en af fremtidens helt store stjerner, når det kommer til beklædning. Han startede sin karriere allerede som 14-årig, da han løj om sin alder og fik en læreplads på Savile Row i London. Herefter gik turen til Burberry, hvor han under Christopher Baileys vinger lærte alt om brand building, mens han hos Tom Ford arbejdede med nogle af branchens mest eksklusive jakkesæt. I 2018 gik han dog solo og stiftede sit eget brand, Winnie New York, og til modeugen i Paris i februar 2020 fik verden første gang lov til at se Baloguns take på avancerede basics af højeste kvalitet. Det er langt fra Savile Row, Burberry og Tom Ford, men hvad der er går igen i tøjet fra Winnies New York, er den høje grad af ubesværethed, som gør det umuligt ikke at se godt ud i Baloguns klæder.

Séfr

Ja, vi er meget bedre til det meste i vores kære, ganske, danske land, og derfor piner det os også, når vi siger, at vores naboer fra Sverige faktisk ligger lige i røven af os, når det kommer til udvalget af gode herretøjsbrands. Tag bare et brand som Séfr, der blev stiftet i 2016 i Malmø af de to venner Per Fredrikson og Sinan Abi, som med rene snit og gode farvevalg tilbyder en hverdagsgarderobe, der kan hæve dig op over resten af kontoret. Det er nordisk minimalisme, når det er bedst – tag blot et kig på deres Ian Coat, der er et syn for tøjguder. Séfr er efterhånden at finde i nogle af de bedste butikker verden over, men mangler stadigvæk et endeligt gennembrud herhjemme.

Palmes Tennis Society

Tennis og stil hænger uløseligt sammen. Tænk blot på folk som Andre Agassi og Roger Federer, der begge har været stilikoner i hver deres æra og været medvirkende til, at active wear er blevet en fast del af hverdagsgarderoben. Danske Palmes Tennis Society, der blev lanceret i 2020 af Nikolaj Hansson, er et godt eksempel på et brand, der formår at mikse tennisinspirerede sportselementer med klassiske herretøjsgenstande som polotrøjen og striktrøjen. Du er ikke garanteret en bedre topspin med Palmes på kroppen, men du er med sikkerhed banens bedst klædte.

Stockholm Surfboard Club

Manne Haglund Glad og Anton Edberg, der tidligere har arbejdet for Acne Studios, lancerede i 2019 Stockholm Surfboard Club, et tøjbrand med rod i det svenske surf- og skatermiljø. De to stiftere siger selv, at deres virksomhed mere er en platform til at booste surf-fællesskabet, og i en tid, hvor vi har søgt mod naturen i meget høj grad, giver det også god mening at bruge vores nyfundne kærlighed for frisk luft, vind i håret og vand i hovedet til at købe sig ind i SSC’s univers, der ud over våddragter og boards indeholder T-shirts, hættetrøjer og jakker. Det handler om at være en del af noget større, og hvem drømmer ikke om det i disse tider?

Another Aspect

Hvis du har læst disse spalter før, så kender du garanteret til danske Another Aspect. De tre danske venner Anders Poulsen, Daniel Brøndt og Nicolaj Thomsen grundlagde brandet med missionen om at skabe et bæredygtigt herretøjsmærke, der transcenderer diverse modebølger, og her lidt over to år efter, at de for alvor gik i luften, må man sige, at de er mere end godt på vej mod målet. Tøjet, der tager sit udgangspunkt i hverdagen, tager sit udgangspunkt i den mere klassiske del af garderoben, men uden at falde i kategorien ’kedelig’. I oktober kunne de slå dørene op for deres nye flagship store på Værnedamsvej, der er et besøg værd.

Adsum

Kan man kalde et brand for nyt, når det har seks år på bagen? Måske ikke. Alligevel er Adsum ikke brudt rigtigt igennem på vores breddegrader, og derfor kan de passende få en plads på denne liste. Det Brooklyn-baserede brand laver funktionelt og utilitaristisk streetwear-inspireret tøj, og kollektionerne er alsidige: Der er tøj til byboere, til spejdere, til skatere, til arbejdere og alt derimellem, og på den måde ligger Adsum sig op ad andre New York-brands som Aimé Leon Dore og Noah, der allerede har oplevet deres store gennembrud. Vi vil dog gerne plædere for, at du går efter det tekniske overtøj eller de afslappede bomuldsbukser. Det er her, at Adsum skiller sig ud.

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode og Herretøj