Sponsoreret indhold

Organic Basics er den ikke helt almindelig drengedrøm om at gå imod strømmen i en forurenende modeindustri

Organic Basics er en ikke helt almindelig drengedrøm om at gå imod strømmen i en forurenende modeindustri.

Organic Basics er den ikke helt almindelig drengedrøm om at gå imod strømmen i en forurenende modeindustri
Offentliggjort

For undertøjsvirksomheden Organic Basics startede det hele i Aarhus forstaden Højbjerg, hvor de 4 partnere lærte hinanden at kende tilbage i det tidlige 2000. Det blev ikke blot et varigt venskab, men derimod voksede det under studietiden sig til et fælles projekt og mål om at udvikle et moderigtigt undertøjsbrand med en ny forretningsmodel og et nyt fokus, der ville adskille Organic Basics markant fra sine konkurrenter.

For mange unge er studietiden lig med hovedet begravet i bøger, bajere og dameben. For Organic Basics så det dog lidt anderledes ud på nogle fronter. De sene timer på læsesalen blev skiftet ud med et fælleskontor i Aarhus og den fælles opgave lød, hvordan udviklede man et moderne undertøjsbrand.

De enkelte studier havde dog forberedt de 4 partnere på deres rejse. "Hemmeligheden bag Organic Basics succes er uden tvivl vores team, vores kompetencesæt og et drive der er helt unikt" Udtaler Christoffer Immanuel, der selv har læst en kandidatgrad i Design ledelse fra Kolding designskole.

Udover Christoffer, består teamet af Tech ansvarlig Alexander Christiansen, der tidligere har boet og arbejdet i Silicon valley, Mads Haugsted, Art Director, der har sin daglige gang på Innovationsbureauet AKQA i Paris, og Mads Fibiger, der, udover at fungere som direktør i Organic Basics, læser en kandidat på CBS.

Et stærkt team med kompetencerne i orden og næsen sat mod et fælles mål om, at udvikle et undertøjsfirma til succes igennem et bæredygtigt tankesæt.

"Vi har et internt udtryk, der hedder "mere sex, mindre sandal", fordi at bæredygtighed i år 2015 er tæt forbundet med speltmødre og fodformede sandaler, hvilket vi gerne vil væk fra. Vi tror på, at bæredygtighed er en nødvendig proces og en af de mest moderne og grundlæggende værdier i måden, vi som mennesker skal udvikle os" forklarer Christoffer Immanuel, der lancerede Organic Basics i 2013.

Organic Basics er den ikke helt almindelig drengedrøm om at gå imod strømmen i en forurenende modeindustri

Verden og modeindustrien er endnu ikke forandret, men drengene bag i Organic Basics er optimistiske.

"Vi bruger bæredygtighed som en proces og en værdi, ikke som et mål, for bæredygtighed er grundlæggende ikke endeligt men konstant udviklende" fortæller han og fortsætter: "Og så længe det er en proces, så længe man bliver ved med at optimere og arbejde med bæredygtigheden, synes vi det legitimerer, når vi siger, at vi har et bæredygtigt tankesæt".

Men Organic Basics drengedrøm om moderigtigt undertøj, der produceres økologisk og under bæredygtige forhold, var måske ikke så urealistisk som mange drengedrømme ofte viser sig at være.

Kickstarter, det amerikanske crowdfunding site, hvis fokus er på at skabe crowdfunding til kreative og nytænkende virksomheder, lod Organic Basics ind på deres platform. Her kunne almindelig forbrugere vælge at støtte op om virksomheden, hvis de så potentiale i ideen.

Og noget tyder på, at det ikke kun er Christoffer Immanuel og hans partnere, der har en drøm om en mere bæredygtig modeindustri. På blot to dage var der 100 % økonomisk opbakning til barndomsvennernes vision om en mere bæredygtig mode-industri.

Organic Basics er den ikke helt almindelig drengedrøm om at gå imod strømmen i en forurenende modeindustri

Der synes altså at være både interesse og et behov for det kemikaliefrie undertøj, der er gjort af 100 % øko-certificeret og nøje udvalgte tekstiler.

Noget drengene selvsagt var begejstret for, men Christoffer Immanuel tror også, at succesen kan ses i lyset af ordets - "bæredygtighed" - buzzværdi lige nu.

"Mange kunder køber sig bevidst ind i det økologiske og bæredygtige univers, som vi tilbyder. Vi arbejder bevidst med et af nutidens mest moderne forbrugersegmenter, LOHAS, som er Lifestyle of health and sustainability. Kendetegnet for LOHAS er, at det er en forbrugertype, der går op i bæredygtighed, socialt ansvar, bæredygtighed og en lang række andre bæredygtige værdier inden for grøn udvikling.

Men det skal ikke bare buzze af bæredygtighed og økologi. Organic Basics mission er samtidig, at undertøjet på én gang skal være af høj kvalitet, value for money og nemt at anskaffe sig.

Med virksomhedens abonnementsløsning har du f.eks. muligheden for at vælge, om du vil have undertøj til døren hver måned eller en gang i kvartalet, og mellemleddet er skåret fra, så det både bliver billigere og mere gennemsigtigt.

Organic Basics er den ikke helt almindelig drengedrøm om at gå imod strømmen i en forurenende modeindustri

"Udfordringen for mange virksomheder består i at fortælle, hvordan de arbejder med økologi og bæredygtighed. Hos mange virksomheder er det blot en fane på deres hjemmeside. Hos Organic Basics er bæredygtighed tænkt ind i hele forretningskæden hvilket gør det til en langt mere naturlig del af det daglige arbejde. Vi lægger vægt på at forklare vores kunder, hvor vi konkret gør en stor indsats, men samtidig involverer vi dem også i, at dette er en konstant udvikling, og at vi altid kan blive bedre.

For Christoffer Immanuel handler det f.eks. om den forskel, der er mellem økologi og bæredygtighed.

"Forbrugeren forstår værdien i at vælge økologisk, fordi der så er tale om et renere produkt, men det står ikke altid helt klart, at der også er en klar sondring mellem bæredygtighed og økologi"

Hvor den økologiske tankegang eksempelvis er baseret på, at virksomheden producerer undertøj uden kemikalier, er den bæredygtige vision mindre konkret og håndgribelig.

"Bæredygtigheden er et tankesæt, der indkapsler hele virksomheden," forklarer Christoffer Immanuel. Vi tænker bæredygtighed ind i hele vores forretningskæde, fra den økologiske bomuldsmark til måden vores kunder vasker deres tøj på.

"En af de ting vi især er stolte af, er at vores underbukser bliver produceret indenfor en radius af 200 km, hvilket er helt unikt i tøjproduktion, hvor materialer, forarbejdning og syning som regel transporteres over flere tusinder af kilometer.

Men Christoffer Immanuel og Organic Basics er også ærlige omkring de udfordringer, deres drengedrøm har i forhold til at blive endnu mere bæredygtige.

"Ja, vi kigger konstant mod nye teknologier og nye materialer og implementerer dem i vores produktion der hvor det er muligt".