Coronakrisen er også en ideologisk kampplads: ”Alt tyder på, at det bliver et større chok end finanskrisen”
Den danske stat er trådt ind med hjælpepakker til flere hundrede milliarder kroner for at understøtte et erhvervsmarked, der er sendt i frit fald af coronakrisen. Betyder det, at markedet har spillet fallit? Kampen om sandheden er begyndt.
Covid-19 raser verden over som en blodtørstig pandemi, og her til lands har statsminister Mette Frederiksen sammen med sin regering taget resolut fat om statsapparatets videst indgribende styrepinde i et forsøg på at undgå samme uhyggelige scenarier, som man ser udspille sig særligt i det nordlige Italien, hvor tusinder er døde og sundhedssektoren kollapset.
Danmark er blevet lukket ned. Og med landet også markedsøkonomien.
Siden nedlukningen har Folketinget i samarbejde med arbejdsmarkedets parter gjort deres for at afbøde skaderne og spændt et sikkerhedsnet til flere hundrede milliarder kroner ud under lønmodtagerne og de selvstændige og de små og mellemstore virksomheder, og hvem der ellers måtte befinde sig i økonomisk frit fald landet over.
Staten er altså trådt ind for at understøtte markedet, og med det er en tudsegammel diskussion trådt frem i samme takt: Det er den om staten og det frie marked.