"Nu er det sgu nok, mand! Du kan ikke engang få et arbejde hos mig, når du ser sådan ud."
Meldingen var kontant fra Morten Spangvigs mor, der måbende kunne bevidne, hvordan flere og flere tatoveringer voksede ud af ærmerne på hendes oprørske teenagesøn, der også havde farvet håret grønt.
Men når ens mor, der havde en ejendomsmæglervirksomhed, ikke troede på, at man kunne passe ind i et arbejde med skjorte og slips ved et skrivebord var der nok heller ikke andre, der gjorde det. Hans spirende passion for tatoveringer skulle dog ikke stå i vejen for ham i de tidlige, tatoveringskonservative halvfemsere. Samtidig drømte Morten Spangsvig også om at åbne en forretning, og herfra kan du næsten selv regnestykket.
Det blev starten på den forretning, der sidenhen gjorde Morten Spangsvig til et velkendt ansigt i danskernes stuer, da han i bedste sendetid tonede frem på skærmen i det populære tv-program ’Tattoo Salonen’. Han var stolt, for han havde arbejdet sig op fra bunden og stablet en sund og profitabel forretning på benene i København.
Han ejer stadig forretningen i dag, men det er ikke der, hvor hans dagligdag udfolder sig. I stedet står Morten Spangsvig med sit tatoverede korpus iført forklæde i sin nye butik Iskøbing og sælger is i Rudkøbing på Langeland, hvor der bor knap 12.500 mennesker. Og selvom kontrasten er stor, er han vild med det hele. Især vaniljeisen.
Mattias Skjelmose var aldrig særlig god til noget. Han var, med egne ord, en taber, der ikke rigtigt havde noget kørende for sig. Men så fandt han cykelsporten, hvor han kunne blive en vinder, hvis han bare arb…