Har du et godt råd til dem, der gerne vil ind på boligmarkedet i Nordsjælland?

”Gør dig til! I det her marked handler det i høj grad om at få sælger til at vælge dig som køber. Sælger er jo ikke forpligtet til at vælge den højestbydende, så det er vigtigt at skabe en relation.”

Har du oplevet vilde budrunder?

”Mange. Sidste efterår havde vi et kært og meget småt dukkeagtigt hus på 20 kvadratmeter til salg, som blev budt 25 procent op. I forvejen var det en temmelig dyr kvadratmeter-pris. Vi stod og skulle holde fremvisning, og 30 mulige købere dukkede op. Vi var nødt til at vise folk rundt i hold. Jeg tror, der var måske 13, der endte med at byde, og i sidste ende gik huset for godt og vel 2,5 millioner kroner. Og jeg må bare sige, at både køber og sælger er tilfredse. Vi havde også en anden sag, hvor køberne kom ud, bød en pris og lagde to billetter til en rockkoncert oveni. Pudsigt nok var det deres bud, sælgerne valgte. Så det er ikke en helt dum idé at smide et par koncertbilletter oveni. Jeg har også endnu et eksempel med et par, der kom uanmeldt for at se på et hus og afbrød sælgeren midt i frikadellestegning, så de brændte på. Da køberne bød på huset, smed de 25 kroner oveni købsprisen til ny frikadellefars.”

Hvorfor er Tisvilde så populært?

”Tisvilde har været populært siden tidernes morgen. Det er tæt ved København, og det er jo praktisk, hvis man lige vil smutte op en weekend og spise mad på terrassen. Der er en årsag til, at familien i ’Krøniken’ tager til Tibirke på ferie, hvor de har sommerhus. Det er ingen hemmelighed, at det typisk er velhavere og det bedre borgerskab, som holder til heroppe – for priserne er ikke ligefrem til den billige side. Ikke nok med det; der er meget få huse til mange købere. Der er rigtig mange, som har arvet deres huse her, og de mennesker har en særlig veneration for stedet, fordi også bedsteforældrene har brugt deres ferier i selvsamme sommerhus. Der er veje, hvor der stort set aldrig kommer noget til salg, fordi huset går i arv, eller fordi salget går til naboens børn.”

Kan du som ejendeomsmægler i området mærke, at efterspørgslen er steget?

”I dén grad. Her er et meget lille udbud af huse, og det betyder, at vi er nødt til at køre budrunder. Her snakker vi både om ejendommene til to-tre millioner kroner og dem til 7-10 millioner kroner.”

Hvordan skulle et sommerhus tage sig ud, hvis du selv skulle købe et heroppe?

”Jeg ville lede efter et træhus i skoven. Der skal være lysninger på grunden, hvor jeg kan få eftermiddags- og aftensol, men det er også vigtigt for mig at få et hus, hvor jeg kan se på fyrretræerne og kigge på solen gennem dem. Der er nogle skønne skovveje heroppe i Tisvilde. Der ville jeg begynde min sommerhusjagt.”

Denne artikel er bragt i Euromans Sommeravis

Sommeravis1.jpg

På Euroman fejrer vi sommeren med en gratis Sommeravis. Vi har kørt, svømmet, spist, drukket og hilst os vej langs hele nordkysten. Resultatet er en inspirerende guide til et veloplagt liv, hvor sanserne er slået ud og indtrykkene står i kø. Avisen er skabt med udgangspunkt i magasinets begejstrede, nysgerrige ånd, og stiller skarpt på sommerlivet med et særligt blik på Nordsjælland. Den udkommer med Euroman og Eurowoman i juli måned, og bliver derudover omdelt til sommerhuse og via turistinformationer, minigolfbaner, iskiosker, fiskehandlere og alle de andre steder, din vej går forbi i sommerlandet. Og den er helt gratis.