Simon Stefanski: ”Jeg må indrømme, at jeg er en miljøskadet journalist, der er utrolig meget inde i Twitter-boblen”

Simon Stefanski: ”Jeg må indrømme, at jeg er en miljøskadet journalist, der er utrolig meget inde i Twitter-boblen”

Sådan holder podcastværten Simon Stefanski sig opdateret.

Offentliggjort

Hvor er det første sted, du orienterer dig om morgenen?

”Faktisk tyvstarter jeg allerede om aftenen ved at læse aviserne til dagen efter. Det er et godt snydetrick, hvor man vågner op og ved, hvad folk taler om, inden de er gået i gang med at tale. Hvis jeg vågner før min treårige søn, plejer jeg at ligge og høre P1 Morgen eller En Uafhængig Morgen, men hvis han er vågen, lytter jeg til BBC World News, så han ikke kan høre, hvor forskruet denne verden er. Det er ikke, fordi det er den mest raffinerede podcast, men det er journalister fra hele verden, der virkelig kan deres stofområde, og som der er direkte hul igennem til.”

Hvilke aviser holder du?

”Jeg skifter i løbet af et år, så jeg kommer lidt rundt i avislandskabet. Lige nu holder jeg Weekendavisen og Information derhjemme, og så bladrer jeg resten af aviserne igennem, når jeg kommer ind på arbejdet. Når man har det her nyhedsagtige arbejde, så bliver det lidt en arbejdsskade at bladre, desværre. Jeg må indrømme, at det er svært at finde tid til fordybelse, fordi jeg skal nå at scanne så mange ord på relativ kort tid, at jeg glemmer at værdsætte, at der har siddet nogle og sat ordene sammen. Jeg tror egentlig ikke, at det er en særlig sund måde at forbruge nyheder på.”

Hvilke udenlandske medier følger du med hos?

”Hvis vi taler om nyhedspodcasts, så shuffler jeg meget mellem Washington Posts nyhedspocast ’Post Reports’, The Guardians ’Today in Focus’, ’Opdateret’ fra NRK og ’The Daily’, det kommer lidt an på humør og emne. Men jeg prøver virkelig at gøre mig umage med at læse nyheder fra andre lande end Danmark, England og USA, fordi jeg synes, det er sundt at se verden fra andre steder end de gængse medier. Derfor er France 24 fx blevet en fast del af min rotation, da de dækker nogle helt andre lande, end dem man er vant til at høre om.”

Simon Stefanski

34 år. Uddannet i statskundskab. Tidligere musiker i bandet Vinnie Who. Startede sin DR-karriere på P1 Orientering, inden han var med til at udvikle og opfinde Genstart, hvor han har været alt fra tilrettelægger til vært og redaktør. Er i dag vært på nyhedspodcasten ’Tiden’ på DR. Bor på Vesterbro med sin kæreste og deres to børn.

Hvilke lokalmedier er en del af dit nyhedsforbrug?

”Foruden DR’s egne fremragende lokalhistorier, så har jeg fået et blødt punkt for medier som Jydske Vestkysten og Fyens Stiftstidende. Det er selvfølgelig arbejdet, der har ført mig derhen, men det kan virkelig noget. Det er lokale dramaer og med en historiefortælling, der gør, at man sagtens kan sætte sig ind i det, selvom man ikke selv er fra egnen. Sagt med en kliché, så er det jo her, at man kommer tættest på konsekvenserne af de politiske beslutninger, der bliver truffet. Det er en fed fryns ved at skulle lave ’Tiden’, hvor der altid som minimum er én lokalhistorie med.”

Hvilke sociale medier bruger du mest?

”Jeg må indrømme, at jeg er en miljøskadet journalist, der er utrolig meget inde i Twitter-boblen. Jeg prøver virkelig ikke at blive alt for inficeret, og hver dag siger jeg til mig selv, at Twitter ikke afspejler verden én til én. Men jeg må bare indrømme, at jeg er komplet afhængig. Maya Tekeli er helt klart en favorit. Hun tweeter alt det, vi andre tænker, men ikke tør skrive selv. Jeg kan også virkelig godt lide at følge Mads Brügger, fordi han ofte deler nogle historier, som jeg aldrig selv var stødt på, og det sætter jeg virkelig pris på. Ian Bremmer fra Time Magazine er også ret genial – han har altid en skarp og vittig kommentar til verdens gang.”

Hvor kigger du ellers hen efter en god podcast?

”Jeg elsker virkelig Detektors politikerinterviews: De er kritiske, grundige, knivskarpe og underholdende. Derfor bløder mit hjerte også over, at det program skal lukkes. Når jeg har fri, hører jeg ’Vistis Vinyler’, som min gode ven Jonas Visti har. Det handler om musik, men fra alle de lande, du aldrig har besøgt, og samtidig gemmer programmet på gode historier. Det er en vidunderlig måde at komme verden rundt på i to timer hver lørdag.”