Merquez med Harissa, saltet kål og yoghurt

Merquez med Harissa, saltet kål og yoghurt
Offentliggjort

4 merquezpølser

Olivenolie

Chili – frisk

Mynte

Koriander

Harissa sauce – en tunesisk meget stærk, rød pebersauce – købes færdig

4 pitabrød – købes færdige

De hele pølser gennemsteges i olie på en pande og skæres over efter endt stegning. Skær chili i tynde ringe, og fjern kernerne. Lun pitabrødene, og fyld dem med pølse, chili, hele krydderurter, Harissa, saltet kål og yoghurtdressing.

Saltet kål:

¼ hvidkålshoved

½ citron – saften heraf

1 spsk. havsalt

Kålen snittes fint og marineres med salt og citronsaft 1 times tid eller længere.

Yoghurtdressing:

1 dl yoghurt

Spidskommen

Olivenolie

Rør alle ingredienser sammen.

Tip: Merquezpølser købes typisk hos halalslagtere – og i København kan dem hos halalslagteren på Valbylanggade 22, 2500 Valby, i hvert fald anbefales.