Merquez med Harissa, saltet kål og yoghurt

4 merquezpølser
Olivenolie
Chili – frisk
Mynte
Koriander
Harissa sauce – en tunesisk meget stærk, rød pebersauce – købes færdig
4 pitabrød – købes færdige
De hele pølser gennemsteges i olie på en pande og skæres over efter endt stegning. Skær chili i tynde ringe, og fjern kernerne. Lun pitabrødene, og fyld dem med pølse, chili, hele krydderurter, Harissa, saltet kål og yoghurtdressing.
Saltet kål:
¼ hvidkålshoved
½ citron – saften heraf
1 spsk. havsalt
Kålen snittes fint og marineres med salt og citronsaft 1 times tid eller længere.
Yoghurtdressing:
1 dl yoghurt
Spidskommen
Olivenolie
Rør alle ingredienser sammen.
Tip: Merquezpølser købes typisk hos halalslagtere – og i København kan dem hos halalslagteren på Valbylanggade 22, 2500 Valby, i hvert fald anbefales.