Smashing Pumpkins er på vej på genforeningsturne. Den første i 18 år, og der vil kun blive spillet numre fra bandets første fem album, er det blevet annonceret.

Nu har bandet fyret lidt ekstra op under nostalgi-kedlen ved at rekonstruere et af 90’ernes mest genkendelige albumcovers – et billede af to småpiger fra pladen Siamese Dream (1993) – med de to modeller, som de ser ud i dag.

Ali Laenger og LySandra Roberts, som de hedder, blev for nylig filmet og fotograferet i forbindelse med indspilningen af en video, der annoncerer den nye turne.

Forsanger Billy Corgan, der selv var til stede, dengang i 1993, hvor pigerne blev fotograferet på en solbeskinnet eftermiddag i Los Angeles, skriver følelsesladet på Instagram efter at have mødt dem igen som voksne kvinder:

”Dengang var vi slet ikke klar over, at dette øjeblik ville binde os sammen for evigt og senere blive så ikonisk et billede i rockhistorien. Det mest forbløffende er, at deres indbyrdes kemi stadig springer gennem kameraet den dag i dag, også selv om de, hvis jeg husker rigtigt, aldrig havde mødt hinanden før Siamese-skydningen.”

Billy Corgan har ret, Laenger og Roberts kendte ikke hinanden på forhånd og har ikke holdt kontakten i mellemtiden.

I et interview med Setlist fortæller de, hvordan 1993-skydningen kom i stand via deres respektive modelbureauer.

”Jeg kan huske, at vi klædte os ud og havde et barns ultimative drømmedag. Vi spiste lemon heads (slik, red.) og rocket pop-ispinde fra isbilen, der tilfældigvis passerede forbi, mens vi var klædt ud i nuttede kjoler med englevinger. Det ville enhver 7-årig selvfølgelig elske,” fortæller Ali Laenger.

Ingen af de to har senere i livet forfulgt en karriere som modeller, Laenger er sygeplejerske i dag, og Roberts arbejder som teknisk support for en lille IT-virksomhed. Og de har ikke genset hinanden, indtil de for nylig blev indbudt i anledning af Smashing Pumpkins’ genforening. En invitation de tog imod med behørig spænding.

”Da jeg mødte op på settet, var jeg lidt nervøs, men også spændt på at møde LySandra, Det var som om, vi var blevet adskilt ved fødslen, og jeg skulle gense min fortabte søster. Jeg var så nysgerrig efter, hvordan vores personligheder ville være i dag sammenlignet med den gang. Jeg udspurgte hende grundigt om hendes liv,” siger Ali Laenger.

LÆS OGSÅ: Akavet genforeningsturné: Smashing Pumpkins dropper original bassist

LÆS OGSÅ: Dansk fotograf: Kendrick Lamar har plagieret min stil

LÆS OGSÅ: Kristoffer Hivju er det nye trækplaster i 'Beck': "Jeg tager boller og sodavand med i forhørslokalet"