Dansk virksomhed leverer cykeludstyr til nogle af verdens bedste hold

GripGrap blev født ud af frostkolde hænder og et tilfælde. I dag udvikler de stadig udstyr ud fra samme enkle mål: at man skal kunne stige på cyklen hele året rundt, hvis man er iført udstyr fra GripGrap.

Dansk virksomhed leverer cykeludstyr til nogle af verdens bedste hold
Offentliggjort

Martin Krøyer, CEO i den danske udstyrproducent GripGrab, har smækket et lysbilledshow op på et lærred. Vi befinder os i virksomhedens erhvervslejemål i Skovlunde uden for København.

”Alle gode eventyrer starter med ’der var engang,’” siger han og trykker på den fjernbetjening, han står med i sin ene hånd. ”Og det gør eventyret om GripGrab også.” 

I begyndelsen af 1990’erne, i Boserup Skov lidt uden for Roskilde, begyndte Kristian Krøyer, Martins storebror, sammen med nogle venner at køre på mountainbike, og med tiden stiftede de også Roskilde Mountainbike Klub. Interessen for mountainbikekulturen havde Kristian hentet med hjem fra USA, hvor han efter folkeskolen var rejst til i et år. (Med sig hjem fra USA havde Kristian også en Specialized Stumpjumper).

Til gengæld havde han og drengene et problem: Når det blev vinter, frøs de ret meget om deres fingre. Og i cykelbutikkerne i Roskilde var der ikke meget hjælp; på hylderne lå der mest italienske produkter, og de var altså ikke lavet med det formål at tæske rundt i en dybkold, skandinavisk skov.

Dansk virksomhed leverer cykeludstyr til nogle af verdens bedste hold

GripGrap

GripGrab blev stiftet i 2000 af Kristian Krøyer. Kort tid efter sluttede brødrene Martin og Bjørn sig til. (Bjørn trådte i 2021 ud af virksomheden, men har stadig en ejerandel og sidder i bestyrelsen). 

I de første mange år lavede GripGrab udelukkende handsker og skoovertræk, men siden 2023 har de kunnet tilbyde en fuld kollektion af cykeltøj. 

GripGrab leverer handsker og skoovertræk til Word Tour-holdene Visma-Lease a Bike og Uno-X Mobility. 

I 2025 forventes omsætningen at lande på ca. 100 millioner kroner, og virksomheden tæller godt 40 medarbejdere. 

Kontor og lagerfaciliteter i Skovlunde lidt uden for København.

Et par år senere skete der så noget ganske utroligt: Kristian og Martins far, som var blevet indsat som formand for mountainbikeklubben, modtog en mail fra en pakistaner. Han skrev for at høre, om ikke mountainbikeklubben var interesseret i at købe et parti cykelhandsker hjem.

Og sådan – fra staten Washington til Boserup Skov til et utroligt lykketræf – begyndte det, der i år 2000 skulle blive stiftet som GripGrab.

I dette forår kan virksomheden fejre 25-årsjubilæum. Og når Martin (der tiltrådte i 2001, efter han var blevet student) og Kristian træder et par skridt tilbage, vil de ikke blot se en virksomhed, der er blevet ældre – de vil se en virksomhed, som nu laver langt mere end bare handsker, som omsætter for godt 100 millioner kroner om året, og som leverer udstyr til to af verdens bedste cykelhold, Visma-Lease a Bike og Uno-X Mobility.

”Vi kan godt mærke, at vi virkelig er kommet på landkortet rundt omkring,” siger Martin, der i dag er virksomhedens CEO, mens Kristian er chef for produktudvikling.

”I tidernes morgen var vores produkter virkelig ikke noget særligt. Der var mange konkurrenter, der var bedre end os. Men vi var dengang – som nu – stålsatte på kontinuerligt at forbedre vores produkter og blive bedre end de bedste, og så var vi virkelig dygtige til at servicere vores trofaste forhandlere.”

GripGrap er en vaskeægte familievirksomhed. 25 år efter GripGraps fødsel ejer familien Krøyer stadigvæk 100 procent af virksomheden.
GripGrap er en vaskeægte familievirksomhed. 25 år efter GripGraps fødsel ejer familien Krøyer stadigvæk 100 procent af virksomheden.

Nu om dage er GripGrabs’ produkter noget særligt. Især udi handsker og skoovertræk er de blandt branchens bedste. (Da de ringede fra Uno-X Mobility og spurgte, om GripGrab kunne tænke sig at være udstyrsleverandør til holdet, var et af de bærende argumenter, at flere af rytterne alligevel købte handsker og skoovertræk fra GripGrab og – af sponsorårsager – stregede logoet over).

For to år siden lancerede GripGrab så deres første fulde tøjkollektion.

”Det var det naturlige næste step i vores rejse,” siger Martin.

Således kan medarbejderne nu – kun iført GripGrabs egne produkter – efterleve det mantra, som står skrevet flere steder her på kontorerne: Ride All Year. Og det gør mange af dem: kører hver dag, hele året. (Martin og Kristian inklusive). Uden for indgangen er der mulighed for at vaske cyklen, og indenfor er der full service course samt badefaciliteter og tørrerum til vådt tøj.

Og den slags er helt essentielt, siger Martin.

”Jeg vil gerne have fordoblet omsætningen fra 2020 til 2030 – fra ca. 100 til 200 millioner. Og det er fint og ambitiøst. Men det er edermame vigtigt, at vi har det sjovt og får cyklet en masse undervejs.”