Fire minutter med Kasper Sixten: "Der ligger meget mere kærlighed og historie i de ting, vi har med os gennem hele livet"

Kasper Sixten er en gammel ven. Altid glad. Og så er han møbelsnedker under firmanavnet Snedkersixten. Det seneste stykke tid har jeg fulgt med på hans Instagram og tænkt "det var lige godt satans, så dygtig han er blevet," og tænkt, at han selvfølgelig skulle med i Morgenposten. Så without further ado: Velkommen herunder til Kasper.

Fire minutter med Kasper Sixten: 'Der ligger meget mere kærlighed og historie i de ting, vi har med os gennem hele livet'
Offentliggjort

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

"Klapstolen. Jeg elsker funktionen og det at man kan bruge den overalt igen og igen. Jeg er i gang med at udvikle en prototype i birkefiner inspireret af en ældre klapstol fra arkitektforeningen i Aarhus."

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

"Et nummereret litografi fra Tal R. Nummer 16/30. Det var et tryk, han lavede til min gamle arbejdsgiver Kaffebar/Vinbar på Elmegade 4, hvor han ofte kom. Værket har to sider med to forskellige udtryk, og er oprindeligt lavet på et stykke fyrretræ og formet som et skærebræt. Herefter har Schäfer med sin gamle trykmaskine lavet 30 tryk; 15 af hver side. Det minder mig om en unik tid, gode venner og masser af kaffe og vin."

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på?

"For år tilbage købte jeg en Nimbus-motorcykel. Farven er knækket elfenbenhvid og den er fra 1936. Den har været registeret med to ejere før mig: Det Danske Post- og Telegrafvæsen samt en ældre dame fra Helsinge. Hun var blevet for gammel til at køre på den, så hendes mand havde til mit held sat den til salg på Gul & Gratis. Lige siden jeg fik den, har jeg drømt om en sidevogn, så jeg kan trille rundt med min datter og kæreste oppe ved vores sommerhus. Det lykkedes sidste år at få en hjem fra England, men sædet manglede. Derfor har jeg netop købt en lille, sort læderhynde. På sigt er planen, at vi skal bruge Nimbusen som servicevogn på mindre snedkeropgaver inde i København."

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

"Marrakech! Jeg kender næsten byen bedre end min egen hjemby, Aarhus. Jeg var der første gang med mine forældre i midten af 1990’erne, hvor vi skulle rejse verden rundt i en autocamper. Vi endte med at bo i Marrakech i seks måneder. Mine forældre vendte hjem med en forretningsidé, og driver i dag virksomheden A Mano i Aarhus, hvor de sælger læderpuffer og mosaikborde produceret i Marrakech. Marrakech er både et gedemarked fyldt med kaos og en skattekiste fyldt med eventyr. Byen ligger for foden af Atlasbjergene, som gør den vildt frodig. Der er utallige palmer, kaktusser, blomster og bougainvilleaer, det er så smukt. Byen bærer tydeligt præg af at være en tidligere fransk koloni, hvilket byder på en masse historie, smukke attraktioner, håndværk og ikoniske restauranter. Alt sammen bevaret som var vi i 1920’erne. Jeg bliver altid meget inspireret, når jeg er der, og glæder mig til at tage min datter og kæreste med derned igen."

Hvad skal vi gøre oprør mod?

"Overforbrug. Vi skal være mere kvalitetsbevidste og tænke over vores forbrug og valg af materialer. Sætte fokus på detaljen og ære æstetikken. Vi skal have respekt for håndværk og sigte efter flere langtidsholdbare løsninger fremfor de kortsigtede. Der ligger meget mere kærlighed og historie i de ting, vi har med os gennem hele livet."

Følg Snedkersixten her.