To danske nørder vil udfordre cykelverdenens dinosaurer
En ny dansk aktør i komponentverdenen med base i København og udsyn mod hele verden. Polymer går målrettet efter de kræsne og kompromisløse – og gør det med stil, carbon og selvtillid.

Der er lige noget, Kasper Anker vil vide, før han går i gang med at fortælle om Polymer, hans nu to år gamle cykelkomponentvirksomhed.
”Hvor nørdet skal det være?” spørger han.
Underforstået: Det kan sagtens blive rigtig nørdet.
Jeg siger til ham, at det optimale vil være et sted mellem det helt nørdede og det helt banale. Den er han med på. Faktisk er det noget, de øver sig i, siger han. Og som en helt ung virksomhed er der i det hele taget mange led af foretagendet, der stadig kræver en del arbejde.
Lige nu er de fx ved at få etableret et reelt lager, så alt ikke skal gå igennem kontoret her på Øster Farimagsgade i København.
Men den overordnede mission står ikke og blafrer lidt usikkert i luften – den er til at tage og føle på:
”Vi vil gerne prøve at udfordre nogle af de store, gamle dinosaur-brands,” siger Kasper Anker.

Og hvad er det så, han og Polymer Workshop har at byde på? Det er avancerede, alt andet end samlebåndsagtige (og ikke særligt billige) komponenter til typen, der ønsker sig noget mere og andet end de store cykelfabrikanters standardmål. Lige nu gør de sig hovedsageligt inden for hjul og styr (og derudover: sadelpinde, styrbånd og skiver).
Deres styr – ’Sculpture Handlebar’ – er nok det, der bedst illustrerer, hvad Polymer Workshop er for en størrelse. Styret har en aggressiv, aerodynamisk og ekstremt æstetisk fremtoning og fås i to modeller: en, der måler 36 cm henover toppen, og en, der måler 38 cm (modellen på 38 cm blev først tilføjet i begyndelsen af i år. Også en af de ting, de lige skulle lære – ikke at være for aggressive).
Kasper Anker er langtfra en hr. ingenting inden for den danske cykelverden. I mange år – næsten helt fra begyndelsen – sad han med salg og produktion hos Pas Normal Studios.
Udover et velvoksent netværk, som i disse år får lov til at blive spændt helt ud, er det også fra dér, han kender Sebastian Tøttrup, som er Polymer Workshops anden fuldtidsansatte og ansvarlig for marketing.
Og det er gået stærkt, det hele. I marts 2023, kort efter Kasper Anker havde sagt op hos Pas Normal Studios, prikkede han Tøttrup på skulderen, i september samme år lancerede de Polymer Workshop, og så begyndte de ellers at knokle for at realisere deres drømme og visioner. Nu er de fysisk tilstede i 32 lande verden over.

Et spørgsmål, denne skribent har gået og tygget på: Er det ikke hundedyrt og desuden ret kompliceret at begynde at producere komponenter i carbon?
”Det kan hurtigt blive komplekst og omkostningstungt, hvis man ikke gør sit hjemmearbejde. Derfor bruger vi lang tid på research- og testfasen, inden vi vælger at åbne en støbeform,” siger Anker.
”Det er også meget mere tilgængeligt end for bare fem år siden. Det skyldes især, at industrien i Kina virkelig har fart på.”
Til gengæld er der en hel del andre udfordringer: Kunderne har længere overvejelser, end de fx har med et stykke tøj, de store cykelfabrikanter gør det sværere og sværere at integrere custom-komponenter, og selv om alle produkterne er tegnet hjemmefra i samarbejde med to ingeniører, og i de tilfælde, hvor det giver mening, også er 3D-printet og testet igen og igen, er det ikke altid, at de dygtige producenter i Kina bare lige løfter sløret for de bedste muligheder ved første besøg. (Nu har de været der 10 gange).
Alt andet ville selvfølgelig også være mærkeligt – og kedeligt. Og de kan, siger Anker, virkelig mærke, at der er ved at ske noget derude.
”Vi begynder at høste frugterne af noget af det, vi har plantet i kunderne for et år siden,” siger han. ”Der er noget, der begynder at rykke.”