Måske klinger forår og svampejagt ikke helt rigtigt. Men morklen, svampen for kendere, har sæson lige nu i maj! Så gå med gastro i køkkenet og sæt morkler på menuen.
Inden du går på svampejagt bringer vi dog en advarsel: ALLE morkler betegnes som giftige i rå tilstand. Stenmorklen endda som dødeligt giftig. Så medbring svampebøger, eller endnu bedre - alliér dig med en erfaren morkeljæger. Og så husk det gamle svamperåd: Er du i tvivl, så lad svampen stå.
Morkler kan selvfølgelig også købes farefrit i velassorterede supermarkeder og delikatesseforretninger. gastro har sendt kokken Mikkel Karstad i køkkenet med en posefuld, hvilket har resulteret i fire lækre retter med den rynkede svamp.
Morkelfrikassssé med nye kartofler, estragon og bakskuld
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.