Måske klinger forår og svampejagt ikke helt rigtigt. Men morklen, svampen for kendere, har sæson lige nu i maj! Så gå med gastro i køkkenet og sæt morkler på menuen.
Inden du går på svampejagt bringer vi dog en advarsel: ALLE morkler betegnes som giftige i rå tilstand. Stenmorklen endda som dødeligt giftig. Så medbring svampebøger, eller endnu bedre - alliér dig med en erfaren morkeljæger. Og så husk det gamle svamperåd: Er du i tvivl, så lad svampen stå.
Morkler kan selvfølgelig også købes farefrit i velassorterede supermarkeder og delikatesseforretninger. gastro har sendt kokken Mikkel Karstad i køkkenet med en posefuld, hvilket har resulteret i fire lækre retter med den rynkede svamp.
Morkelfrikassssé med nye kartofler, estragon og bakskuld
Jeg tager også min del af ansvaret for, at jeg sikkert også kan være polariserende, men – også med min meditation og min buddhismeinteresse – hæ! – så prøver jeg at være lidt mindre polariserende, end jeg før har været. Jeg er faktisk begyndt at tænke en lille smule, før jeg taler. Det har jeg altså ikke været så præget af.