4 opskrifter med morkler
Måske klinger forår og svampejagt ikke helt rigtigt. Men morklen, svampen for kendere, har sæson lige nu i maj! Så gå med gastro i køkkenet og sæt morkler på menuen.

Inden du går på svampejagt bringer vi dog en advarsel: ALLE morkler betegnes som giftige i rå tilstand. Stenmorklen endda som dødeligt giftig. Så medbring svampebøger, eller endnu bedre - alliér dig med en erfaren morkeljæger. Og så husk det gamle svamperåd: Er du i tvivl, så lad svampen stå.
Morkler kan selvfølgelig også købes farefrit i velassorterede supermarkeder og delikatesseforretninger. gastro har sendt kokken Mikkel Karstad i køkkenet med en posefuld, hvilket har resulteret i fire lækre retter med den rynkede svamp.

Morkelfrikassssé med nye kartofler, estragon og bakskuld
Til 4 personer
Tip!
Få også Thomas Rodes opskrift på en forret med hvide asparges, andehjerter, morkler og saltet fois gras.
Morkler med blomkål
4 personer
Morkler – stegte og i vinaigrette:
Morkler og nye løg i hønsebouillon med grillet kyllingebryst
Til 4 personer
Kylllingefyld:
Sprøde brød:
Få også opskrifterne på gastros lækre maj-menu, hvor der er stegte poussiner med morkelcreme til hovedret.
Morkler, ærter, ærteskud og skinke med pasta
Til 4 personer
Tip!
Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Artikler og Mad