Fermenteret chili - også kaldet psykochili

Opskrift på fermenteret chili - også kaldet psykochili...

Fermenteret chili - også kaldet psykochili
Offentliggjort
Fermenteret chili - også kaldet psykochili

De finthakkede habaneros fermenterer en smule, og du får en helt ren chilismag, som giver fornemmelse af, at porerne i hovedbunden åbner sig, og du bliver kølet ned, samtidig med at det koger i munden. Fantastisk!

Husk latexhandsker, udluftning og evt. en maske under hakkearbejdet, for det brænder i lungerne, i øjnene og under neglene, hvis du ikke beskytter dig. Og det skal håndhakkes – du får ikke samme resultat, hvis du bruger en foodprocessor.

200 g habaneros

20 g salt

Fjern kernerne fra chilierne, og skær dem i meget fine tern a maks. 2x2 mm med en meget skarp kniv. Bland chili med salt, fyld i et sterilt sylteglas og sæt i køleskabet i 1 uge, inden det bruges. Holder sig fint 1-2 måneder.

__________