Fjern stilken fra tomaterne. Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Pil løgene. Fjern kerner og stilk fra peberfrugten. Hak eller pulsblend alt. Kom det hele i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, det skal bare være et lille drys af kanel og stødt nellike. Lad det koge stille i en times tid under låg.
Kom indholdet af gryden i blenderen – evt. ad flere omgange – og blend til en jævn masse. Passér evt. gennem en sigte tilbage i gryden. Kog ketchuppen, til den er tilpas tyk. Den sætter sig lidt, når den køler ned, så tag evt. en lille prøve på en kold tallerken undervejs. Smag til!
Tip: Tilsæt evt. lidt atamon, så holdbarheden forlænges.
4 spsk. mayonnaise
2 spsk. yoghurt naturel
3 spsk. pickles
1 spsk. kapers
Annonse
1 spsk. asie
Sukker
Karry
1-2 spsk. gurkemeje
Salt og peber
Bland mayonnaise og yoghurt. Hak pickles, asie og kapers ganske fint, og rør det i. Smag til med salt, peber, og evt. lidt sukker og et nip karry, og kom gurkemeje i, til farven er passende. Remouladen har godt af at trække lidt i køleskabet.Sennep
¾ dl gule sennepsfrø
½ dl sennepspulver
1,2 dl vand
1 dl æbleeddike
Annonse
2 spsk. brun farin
1 tsk. salt
1 spsk. gurkemeje
Bland sennepsfrø og sennepspulver. Kog vand, eddike, farin, salt og gurkemeje op i en lille gryde, og hæld det over senneppen. Lad det trække ved stuetemperatur i et døgn. Kør det hele i en blender, til konsistensen er passende. Hold evt. igen på lidt af væden, eller tilsæt lidt mere eddike undervejs, hvis den virker for tyk.
Kom senneppen i et glas, og lad den gerne modne i køleskabet et par dage inden brug.