Fjern stilken fra tomaterne. Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Pil løgene. Fjern kerner og stilk fra peberfrugten. Hak eller pulsblend alt. Kom det hele i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, det skal bare være et lille drys af kanel og stødt nellike. Lad det koge stille i en times tid under låg.
Kom indholdet af gryden i blenderen – evt. ad flere omgange – og blend til en jævn masse. Passér evt. gennem en sigte tilbage i gryden. Kog ketchuppen, til den er tilpas tyk. Den sætter sig lidt, når den køler ned, så tag evt. en lille prøve på en kold tallerken undervejs. Smag til!
Annonse
Tip: Tilsæt evt. lidt atamon, så holdbarheden forlænges.
4 spsk. mayonnaise
2 spsk. yoghurt naturel
3 spsk. pickles
1 spsk. kapers
1 spsk. asie
Sukker
Karry
1-2 spsk. gurkemeje
Salt og peber
Annonse
Bland mayonnaise og yoghurt. Hak pickles, asie og kapers ganske fint, og rør det i. Smag til med salt, peber, og evt. lidt sukker og et nip karry, og kom gurkemeje i, til farven er passende. Remouladen har godt af at trække lidt i køleskabet.Sennep
¾ dl gule sennepsfrø
½ dl sennepspulver
1,2 dl vand
1 dl æbleeddike
2 spsk. brun farin
1 tsk. salt
1 spsk. gurkemeje
Bland sennepsfrø og sennepspulver. Kog vand, eddike, farin, salt og gurkemeje op i en lille gryde, og hæld det over senneppen. Lad det trække ved stuetemperatur i et døgn. Kør det hele i en blender, til konsistensen er passende. Hold evt. igen på lidt af væden, eller tilsæt lidt mere eddike undervejs, hvis den virker for tyk.
Kom senneppen i et glas, og lad den gerne modne i køleskabet et par dage inden brug.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.