5 flasker under 200 kr.

Se månedens fem vine under 200 kr.

5 flasker under 200 kr.
Offentliggjort

Det forekommer mig, at Priorat er ude af fokus. Kombinationen af stejle, solbrændte marker, knudrede garnacha-stokke og det smuldrende llicorea-skifer rammer ikke nutidige smagsløg på den gode måde. Høj alkohol og cremede tanniner er ikke på mode. Priorat er en enklave i Montsant, stilen er den samme, men priserne er bedre. Tossals Junior har dybrød kerne med lys, let vandig kant. Opfører sig lidt som kogt gammeldags chateauneuf, oxyderet, men ikke for meget, dufter af røde bær, jordbærsaft, men igen kogt, her er dyriske noter, cremet smag initialt, slank, syredrevet og stadig med let læderagtigt præg og gammelvinsopførsel. Desværre lidt sukret eftersmag.

Pris: 119,95 kr.

Tyskernes spätburgundere er blevet meget bedre. For få år siden skulle man regne med enten pumpede sorte monstre med egespåner i eller pjaskede, citronsure ondsindede bark-ekstrakter. Men især Baden, Ahr og ikke mindst Rheinhessen har ændret det billede. Zähringers biodynamiske pinot noir ligger i en slags ingenmandsland. Transparent, klar lys rød, dæmpet let jordet, pappet, lille kirsebær og ribssaft, forbavsende saftevandsagtig, skræmmende saftevandsagtig! Lille tannin, det kan være ok, men heldigvis sund syre, ingen fadpræg og ikke pumpet som mange tyske pn. Men dybest set intetsigende!

Pris: 135 kr.

Frédéric Brochet kalder sin vin for contemporain – altså i betydningen aktuel, tidstypisk og up-to-date. Enig! Men hans 1328 er også klassisk. Transparent og klar rød, med røgede skovbær, kirsebær, campari og slåensnaps, rønnebær og krydderier. Den bliver lidt grenet og lugter af trærod, men er saftig, tæt og kompakt med snerpende tannin, teagtig, dog heldigvis masser af moden elegant fin, lys bærfrugt. Meget intens og benet, sådan lidt haute couture catwalk-agtig, myndefigur og kølig koncentration. Pinot noir fås ikke meget bedre i franske udgaver uden for Bourgogne.

Pris: 149,95 kr. v./ 6 fl.

Sort og komplet mættet, sortlilla kant, let likorøs koncentration med alkoholiske og overmodne toner, ærgerligt meget kokos fra fad i duften. Malibu, fed cremet smag med lav syre, især i forhold til vinens oprindelsessted fra den fantastiske Las Divas-mark i højderne i Uco Valley. En sen, men markant tannin gør sin entre. Indkogt brombær og solbærsaft, ikke så typisk højlandsmendoza, som jeg kunne ønske. Sodet og ekstraheret og lige nu for fadpræget. Jeg tvivler på, den finder sin indre balance, og mener også, den koster vel meget.

Pris: 185 kr.

Et insidertip: Hold øje med Jimmi Raineris ’hemmelige’ projekt. Han laver vinene hos sin mester, Domenico Clerico, og brødrene Danielsen har været om sig og fået et parti hjem. Prisen gælder ved 6 flasker, og min opfordring lyder: Køb dem! Klassisk transparent let orangetonet kant med dyb, tæt, allerede forbavsende svesket næse med rød te, kräuterbolsje og røg. Fast, forfriskende letbenet og elegant barolo med god moden tannin og sprællevende syre. Teagtig og betonfundament i eftersmagen, pulverekstrakt, blodpølse, blomme, og vedblivende eftersmag med trærod og dadel. Fantastisk, ikke mindst til prisen!

Pris: 199,95 kr. v./6 fl.

__________

SE OGSÅ: Vineksperten anbefaler: 4 gode flasker

SE OGSÅ: Anbefaling: Vinene fra Etna