Århusianske topkokke slår sig sammen

To af de dygtigste kokke i Danmark bliver nu partnere på Restaurant Frederikshøj. Fra den 4. au-gust kan Wassim Hallals og Palle Enevoldsens gastronomiske genistreger opleves på restauranten i Århus, som de vil gøre til Årets Restaurant i løbet af tre år.

Århusianske topkokke slår sig sammen
Offentliggjort

Mesterlige menuer og kulinariske kunstværker. Det bliver ganefryd af fornemste slags, når to af Danmarks absolutte stjernekokke slår grydeskeerne sammen på Restaurant Frederikshøj, År-hus. Wassim Hallal forlod i september 2008 Restaurant WH og overtager nu halvdelen af Re-staurant Frederikshøj, der under kokken Palle Enevoldsens ledelse i år er prænomineret til Årets Restaurant af Gudme Raaschou Spiseguide. De to mesterkokke vil fremover drive et topspisested på Frederikshøj, hvor ambitionen er at blive kåret som landets allerbedste restau-rant indenfor tre år.

”Det er et langt, sejt træk at bevare positionen som toprestaurant, og det slutter ikke, fordi man har fået topanmeldelser i pressen. Nu er vi to til at holde dampen oppe, og vores kompetencer supplerer hinanden perfekt. Det allervigtigste for os er, at vi kan give vores gæster en unik gastronomisk oplevelse, når de besøger os,” siger Palle Enevoldsen, der har været indehaver af Restaurant Frederikshøj på Oddervej siden oktober 2006.

Endnu bedre sammen

Wassim Hallal, 28, og Palle Enevoldsen, 47, bidrager med forskellige erfaringer til partnerska-bet. Palle Enevoldsen har gennem knap 20 år drevet toprestaurant i Århus og vandt som inde-haver af Restaurant Le Canard titlen som Årets Restaurant i 1996. Mens Wassim Hallal løb med titlen 10 år senere på Molskroen, hvorefter han blev køkkenchef på Restaurant WH, som høstede topkarakterer i hele dagspressen.

”Min madstil er klassisk Fransk Haute Cuisine, mens Wassims er nytænkende og sirligt detalje-ret. Jeg tror, det bliver rigtig sjovt og spændende at lave mad sammen, og i fællesskab vil vi kunne løfte maden på et højere niveau,” siger Palle Enevoldsen.

”Vi har udformet konceptet sammen. Palle har det overordnede ansvar for restauranten, mens jeg passer køkkenet i det daglige. Menuerne vil fortsat være kreeret af europæiske og danske råvarer af ypperste kvalitet, baseret på vores lokale netværk af udvalgte specialleverandører som blandt grønne asparges og strandkål fra Mols med mere,” forklarer Wassim Hallal.

En ny hverdag

Det er ikke en ny tanke for de to mesterkokke at blive partnere. Og i marts i år fik de med suc-ces prøvet samarbejdet af og set hinanden an, da der var kokketræf på Restaurant Frederiks-høj.

”Vi har talt om at slå os sammen i mange år – helt tilbage til da jeg stoppede på Molskroen. Der er bare nogle kollegaer, som man synes, det er sjovere at arbejde sammen med end andre, og vi har altid kunnet tale fortroligt sammen,” fortæller Wassim Hallal.

Med kombinationen af en ny ledelse samt et dygtigt og ambitiøst personale bliver det spæn-dende at få en ny hverdag til at lykkes med nye arbejdsrutiner. Vi glæder os til at give vores gæster en oplevelse ud over det sædvanlige,” siger de samstemmende.

Ud over gourmetrestauranten fortsætter Restaurant Frederikshøj uændret med små og mellem-store selskaber fra 20 til 150 personer samt møde- og konferencefaciliteter til uændrede priser.

Fakta: Palle Enevoldsen

• Udlært kok i 1981, Hotel Dania.

• Indehaver af Restaurant Frederikshøj siden oktober 2006.

• Indehaver af Restaurant Le Canard i 1990-2002

• Le Canard blev kåret til Årets Restaurant i 1996 af Den danske Spiseguide.

• Hædersdiplom i kogekunst fra Det Danske Gastronomiske Akademi.

• Siden 2000 dommer ved kåringen af Årets Kok.

Fakta: Wassim Hallal

• Udlært kok i 2001, Hotel Limfjorden.

• Indehaver af Restaurant Frederikshøj fra august 2009.

• Køkkenchef på Restaurant WH 2006-2008.

• Køkkenchef på Molskroen 2003-2006.

• Har blandt andet arbejdet på Hotel d’Angleterre og Formel B i København og Hotel Scoldeshoff i Belgien.

• Molskroen blev kåret til Årets Restaurant i 2006 af Den danske Spiseguide.

Fakta: Restaurant Frederikshøj

• Restauranten vil fra august byde på et miks af menuerne fra Restaurant WH og Frede-rikshøj Kro. Den nye menu bliver tilgængelig på hjemmesiden www.frederikshoj.com fra 1. juli 2009.

• Frederikshøj Kro har både restaurant og selskabslokaler, som til sammen kan rumme cirka 150 personer.

• Restauranten ligger midt i fredet skov, ved siden af mindeparken i Århus, med udsigt til vandet.

• Frederikshøj har siden 1800-tallet været et kendt traktørsted.

• Restauranten gennemgik i 2006 en totalrenovering, arkitektonisk såvel som gastrono-misk.