Bøfsandwich med grøn salsa
1200 g hakket oksekød
1 hvidløgsfed
1 spsk. paprika
1 rosmarinkvist
2 æg
Salt
Kødet røres til en fars med det pillede, hakkede hvidløgsfed, paprika, hakket rosmarin, æg og salt.
Form 12 bøffer af farsen, og sæt dem på køl til nattens sult melder sig, så er de lige til at smide på panden. Skal stege et par minutter på hver side. Husk salt og peber under stegningen.
Ved servering flækkes og ristes hjemmebagte sandwichboller.
Smør derpå bollerne med en grøn salsa, og læg bøfferne på og klap sandwichen sammen.
Skal de være mere snaskede, kan bollerne smøres med mayonnaise, før salsaen kommes på.
Sandwichboller:
3 dl vand – lunt
50 g gær
100 g fuldkornshvedemel
500 g hvedemel
½ dl olie
1 æg
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
Æg til pensling
Opløs gæren i det lunede vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Dejen æltes glat.
Form 12 boller af den. Tryk dem flade, prik dem med en gaffel, og lad dem hæve tildækket og lunt til dobbeltstørrelse i ca. 40 minutter.
Pensl med æg. Bag dem i ovnen i 10 minutter ved 225 grader.
Grøn salsa:
12 store skiver chorizo
2 grønne pebere
1 løg
1 hvidløgsfed
Rosmarin
3 tomater
Olivenolie
Salt
Skær pølsen i tern og de grønne peberfrugter i ringe. Pil og hak løg og hvidløgsfed sammen med rosmarin. Rist alt i olie på en pande.
Hak tomaterne, og kom også dem på panden.
Varm salsaen igennem.
Se også gastros forslags til shoppinglisten, der omfatter både natten og næste morgen.