Bryghuset Vendia Gourmet

Digteren Søren Ulrik Thomsen har engang sagt, at man bliver ond af at bo i provinsen. Måske er det, fordi der er så langt mellem de gode spisesteder?

Bryghuset Vendia Gourmet
Offentliggjort

”Gourmeter, madglade globetrottere og nyhedshungrende gourmander kan godt starte bilen eller tage toget med retning mod Hjørring. Vendsyssels midtpunkt er kommet på det kulinariske landkort. Bryghuset Vendia er endnu et af disse mikrobryggerier, som enhver provinsby af en vis størrelse efterhånden skal have.

I Hjørrings udgave er der både ølbar, brasserie og gourmetrestaurant. Med plads til 12-15 spisende gæster og kun åbent torsdag, fredag og lørdag er det til at overskue at drive gourmetdelen. Køkkenchef og gastronomisk drivkraft Kristian Rise kører efter det fornuftige princip med én fast menu, som inklusive vinmenu står i 1.200 kr.

Totaloplevelsen er til fem klare stjerner. Mere intensitet i enkelte bestanddele, stabilitet på samme stramt styrede niveau og sensorisk sammenhæng gennem hele menuen, fod på bremsen med prædesserten og ikke mindst bedre vinvalg kan rykke Kristian Rise & co helt til tops – under alle omstændigheder skal vendelboer, og for den sags skyld vi andre, være glade for Hjørrings indtræden på den gastronomiske scene.” Således skrev René Langdahl Jørgensen bl.a. i sin anmeldelse her i gastro for halvandet år siden.

Bryghuset Vendia Gourmet

Markedsgade 9

Hjørring

bryghusetvendia.dk