CPH:DOX – i år med madfilm

Dokumentarfilmfestivalen med det lange navn Copenhagen International Documentary Film Festival og med det kortere navn CPH:DOX løber hen over filmlærrederne 3.-13. november – og i år er der blandt andet madfilm på programmet.

CPH:DOX – i år med madfilm
Offentliggjort

Blandt andet vises ’Verdens bedste kok’ om Rasmus Kofoed – læs i den forbindelse gerne gastro nr. 53, hvor vi bragte et portræt af den helt unikke kok, der blev ved og blev ved til han vandt den eftertragtede guldmedalje ved Bocuse d’Or.

En anden film er om den 85-årige sushikok Jiro Ono og hans trestjernede restaurant i Tokyo. Den lille restaurant, der nok er verdens sværeste at få bord på, drives af Jiro Ono og hans to sønner samt en håndfuld lærlinge, der står i lære i 10 år for bare at lære at koge ris, før de får lov til at røre fisken.

Samme Jiro Ono har gastro selvfølgelig også beskæftiget sig med – læs gastro nr. 33, hvor vi i artiklen ’Hel enkelt … og dog!’ er taget til Japan for at spise ’rigtig’ sushi i landet, der har opfundet det, og derfor også spiser på Sukiyabashi Jiro, som Jiro Onos restaurant hedder. Se hele programmet på cphdox.dk.