Det spiser vi i november

Novemberer... stadig grøn!

Det spiser vi i november
Offentliggjort
Det spiser vi i november

Hæld den i gryden med oksekødet, der skal langtidsbraiseres. Det mørke øl giver retten både bitterhed og et strejf af sødme. Man kan selvfølgelig også bare lave en ’Mor Ann fra Bryggen’, dvs. knappe op, skænke og bunde.

__________

Det spiser vi i november
Det spiser vi i november
Det spiser vi i november
Det spiser vi i november
Det spiser vi i november
Det spiser vi i november
Det spiser vi i november
Det spiser vi i november
Det spiser vi i november

Selvfølgelig i drinks og til cerviche (husk: Latinamerika er den nye trend), men også (saften) i supper og wokretter af asiatisk tilsnit. Som smagsgiver er limefrugten unik i sin evne til både at tilføre syre, bitterhed og aroma. Køb de økologiske, dvs. dem, der ikke er overfladebehandlede.

__________

Det spiser vi i november
Det spiser vi i november
Det spiser vi i november
Det spiser vi i november
Det spiser vi i november

Indrømmet, den ugæstfri artiskok er en smule tidskrævende, men det er besværet værd. Prøv fx at skrælle artiskokken ind til ’hjertet’ – væk med blade og ’skæg’. Skær bunden i tynde skiver, der lægges på en smurt bageplade. Stænk med olivenolie og gratinér artiskokskiverne med revet parmesanost ved 185 grader, indtil osten har taget farve. Bør serveres afkølet, gerne som tilbehør til fisk. Der skal et par artiskokker til, før det batter.

__________