Gris med fersken

GRIS MED FERSKEN OG SOMMERKARTOFFELMOS

Gris med fersken
Offentliggjort

800 g svinemørbrad

1 dl indkogt kalvefond

4 ferskner

50 g rørsukker

1 kvist frisk lavendel

150 g nye kartofler

1 lille skalotteløg

Persille

50 g smør

1 spsk. citronsaft

Svinemørbraden spændes op i film som en ensartet pølse og pocheres i kogende vand i 10 minutter. Afkøles derefter i isvand og grilles kort på en varm grillpande. Glaseres derpå i kalvefonden. Hele ferskner stilles i et ildfast fad med rørsukker og lavendel. Tilbered dem i egen saft i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter. Kartoflerne koges og pilles og moses groft med en gaffel. Finthak skalotteløget og lidt persille, brun smørret, og smag mosen til med alt dette sammen med citronsaft.