Her skal du spise: Costa Brava
Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til Costa Brava...
Foto: Getty Images, Istock, PR Bahía
Jan Restorff, Restaurantchef på Søllerød Kro.
Hvor: Restaurant Villa Mas, Passeig de Sant Pol 95, Sant Feliu de Guíxols, Girona, +34 972822526, restaurantvillamas.com
Hvad: Restauranten ligger helt ned til vandet. Spis enkle retter som hele, grillede fisk, sortfodsskinke, rå jomfruhummer med olivenolie og paella med krabbe. Exceptionelt vinkort.
Hvorfor: ”Maden er god, men vinkortet er fuldstændig vildt. Ejeren er bourgognefreak, og man får naturvine og vine fra Sydfrankrig, Jura, Champagne og store bourgogner til priser, der er under indkøbspris i Danmark. Jeg har været der mere end 30 gange. Sidst, jeg var i området, spiste jeg der elleve gange på otte dage og mødte blandt andre Can Roca-brødrene og mange andre af Spaniens kendte sommelierer.”
__________
Fortsætter på næste side...
Anne au Chocolat, Chokoladeblogger på anneauchocolat.dk og kommunikationsmedarbejder hos Chokolade Compagniet
Hvor: Can Moni, Carrer de Mauri i Vilar, Palamós Catalonien, hverken telefon eller hjemmeside
Hvad: Autentisk, lokal tapasbar. Tapas, cava og munter musik.
Hvorfor: ”Jeg kommer her altid, når jeg er på Costa Brava, for det er uden sidestykke den hyggeligste tapasbar i verden. De serverer de lækreste pinchitos, altså små hapsere, og cava til en billig penge. Når de varme tapas kommer på bordet, råber ejeren ”calieeeeente”. Stemningen er altid fabelagtigt og forrygende sjov.”Christian F. Puglisi, Kok og medindehaver af Relæ.
Hvor: Rafa’s, Sant Sebastia, 56, Roses, Girona, +34 972254003, ingen hjemmeside
Hvad: Verdens bedste fiskerestaurant, siges det. Udvalget skifter dagligt, alt efter hvad der fanges.
Hvorfor: ”Her finder man en gammel mand, Rafa, en varm plancha og de friskeste fisk og skaldyr. Helt enkelt. Det er et lillebitte sted i den lille flække, hvor elBulli før lå. Efter Ferran Adrìas mening er Rafa den eneste, der virkelig forstår at tilberede fisk. Jeg har selv spist der et par gange, og jeg må give ham ret. Man skal dog ikke blive alt for skuffet, hvis man kører den lange tur derop, og han så ikke lukker op – hvis fisken ikke er frisk nok, holder han lukket.”
Bent Christensen, Forfatter til flere bøger om gastronomi og redaktør af Den Danske Spiseguide.
Hvor: Bahía, Passeig del Mar, 17, Sant Feliu de Guíxols, Girona, +34 972320219, bahia.cat
Hvad: Autentisk catalansk restaurant ved havet med fokus på fisk og skaldyr.
Hvorfor: ”Bahía er en meget autentisk, spansk restaurant, som ligger i et smukt gammelt lokale, helt ned til vandet. Det er ikke fin gastronomi, men maden er god til prisen, og man føler sig altid meget velkommen.”
__________
TILBUD: 4 numre af gastro + Brødkniv fra Zwilling
LÆS OGSÅ: gastros guide: Spis og drik i 16 storbyer
LÆS OGSÅ: Her skal du spise: Italien