Opskriften på hurtig og lækker hverdagsmad

Har du heller ikke altid tid til de store kulinariske armbevægelser i hverdagen, får duher to opskrifter på retter, som er lige til at smække sammen.

Opskriften på hurtig og lækker hverdagsmad
Offentliggjort
Opskriften på hurtig og lækker hverdagsmad

8 endivier

8 skinkeskiver

200-250 g emmentaler eller gruyere

Skrab bunden ud af endivien med en spids kniv, så den bitreste del af den er skåret fra. Kog endivierne møre i saltet vand. Det tager 8-15 minutter – pas på de ikke bliver smattede. Lad dem dryppe af i et dørslag. Rul en skive skinke omkring hver endivie, der lægges i et ildfast fad. Hæld en bechamelsauce over, og dæk det hele med revet ost. Gratinér i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Bechamelsauce:

40 g smør

4-5 spsk.

mel 75 cl

mælk

salt og peber

Smelt smørret i en kasserolle. Rør melet i, og rør godt rundt, til der ingen klumper er at spore. Tilsæt mælken ad tre gange, og sørg for, at saucen piskes godt igennem hver gang. Smag til med salt og peber, når saucen er kogt igennem et par minutter. Skulle der komme klumper i saucen, kan den bare sies.

Opskriften på hurtig og lækker hverdagsmad

Bacon i tern

3 æg

½ l mælk

Salt og peber

Steg bacontern på en pande, uden at de bliver brune. Pisk æggene sammen med mælk, og tilsæt salt og peber. Fordel baconternene i en dejbeklædt tærteform. Hæld mælkeblandingen over. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka ½ time.

Dej:

250 g mel

125 g smør

1 æg

Hæld mel op i et bagefad. Skær smørret ud i små tern, og bland dem sammen med melet, til det er homogent og grynet. Pisk ægget sammen, og arbejd det ind i dejen, indtil den er jævn. Rul dejen ud, og put den i en tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel.