Kalveskank i Pærecider

KALVESKANK I PÆRECIDER OG RISTET KNOLDSELLERIBLOKKE MED RØGET SALT, SMØR OG TIMIAN

Kalveskank i Pærecider
Offentliggjort

1 hel kalveskank

75 cl pærecider – æblecider kan også

bruges

1 bdt. timian

1 blegselleri

Knoldsellerirester

Havsalt

Husets største suppegryde fyldes med kalveskank, pærecider, det meste af timianen, grove stængler fra blegsellerien og rester fra knoldsellerien, der anvendes nedenfor. Tilsæt salt. Læg pergamentpapir over og dernæst låg på. Det hele skal nu småsimre i ca. 3 timer. Vend skanken en enkelt gang undervejs. Når skanken er mør, sies suppen, som hældes tilbage over skanken og de skyllede blade fra blegsellerien.

Ristet knoldselleriblokke:

1-2 knoldselleri

100 g smør

Røget salt

100 g smør

Selleriknolde skæres ud i 4 ensartede blokke uden skræl og steges stille og roligt i det halve af smørret. Anret selleriblokkene brandvarme med den anden halvdel af det kolde smør, røget salt og det resterende timian og server dem til skanken.