Kalveskank i Pærecider
KALVESKANK I PÆRECIDER OG RISTET KNOLDSELLERIBLOKKE MED RØGET SALT, SMØR OG TIMIAN
Foto: Anders Hviid
1 hel kalveskank
75 cl pærecider – æblecider kan også
bruges
1 bdt. timian
1 blegselleri
Knoldsellerirester
Havsalt
Husets største suppegryde fyldes med kalveskank, pærecider, det meste af timianen, grove stængler fra blegsellerien og rester fra knoldsellerien, der anvendes nedenfor. Tilsæt salt. Læg pergamentpapir over og dernæst låg på. Det hele skal nu småsimre i ca. 3 timer. Vend skanken en enkelt gang undervejs. Når skanken er mør, sies suppen, som hældes tilbage over skanken og de skyllede blade fra blegsellerien.
Ristet knoldselleriblokke:
1-2 knoldselleri
100 g smør
Røget salt
100 g smør
Selleriknolde skæres ud i 4 ensartede blokke uden skræl og steges stille og roligt i det halve af smørret. Anret selleriblokkene brandvarme med den anden halvdel af det kolde smør, røget salt og det resterende timian og server dem til skanken.