Klassikeren Moules mariniéres
Blåmuslinger er sund, billig og bæredygtig fastfood.Server dem på ærkeklassisk og fransk manér - gerne med pommes frites til.
Foto: René Riis
Moules mariniéres
Til 4 personer.3-4 kg blåmuslinger
3 hvidløgsfed
2 store skalotteløg
½ dl god olivenolie
1 dl tør hvidvin
1 laurbærblad
1 timiankvist
Salt
Peber
1 lille bdt. persille
Sådan gør du:
Rens muslingerne.
Se hvordan du renser muslinger her.
Pil og knus hvidløgsfeddene. Pil og finthak løgene. Varm olie op i en stor gryde, og sautér løg og hvidløg. Tilsæt muslingerne, inden løgene tager farve, og herefter vin, laurbær og timian.
Læg låg på, og lad dampe – ryst gryden regelmæssigt – indtil muslingerne har åbnet sig. Tag muslingerne op – og kassér de lukkede.
Indkog kogelagen lidt, og smag til med salt og peber.
Fordel muslingerne i 4 store tallerkner, vend dem lige inden servering med renset hakket persille, og fordel saucen over muslingerne.
Tip: Kogelagen kan snildt indkoges med piskefløde og smages til med citronsaft – det bliver den ikke ringere af.