Klassikeren Moules mariniéres

Blåmuslinger er sund, billig og bæredygtig fastfood.Server dem på ærkeklassisk og fransk manér - gerne med pommes frites til.

Klassikeren Moules mariniéres
Offentliggjort

Moules mariniéres


Til 4 personer.

3-4 kg blåmuslinger

3 hvidløgsfed

2 store skalotteløg

½ dl god olivenolie

1 dl tør hvidvin

1 laurbærblad

1 timiankvist

Salt

Peber

1 lille bdt. persille

Sådan gør du:

Rens muslingerne.

Se hvordan du renser muslinger her.

Pil og knus hvidløgsfeddene. Pil og finthak løgene. Varm olie op i en stor gryde, og sautér løg og hvidløg. Tilsæt muslingerne, inden løgene tager farve, og herefter vin, laurbær og timian.

Læg låg på, og lad dampe – ryst gryden regelmæssigt – indtil muslingerne har åbnet sig. Tag muslingerne op – og kassér de lukkede.

Indkog kogelagen lidt, og smag til med salt og peber.

Fordel muslingerne i 4 store tallerkner, vend dem lige inden servering med renset hakket persille, og fordel saucen over muslingerne.

Tip: Kogelagen kan snildt indkoges med piskefløde og smages til med citronsaft – det bliver den ikke ringere af.