Jeg har boet 22 år i Danmark, og juletraditionen i Danmark betyder sindssygt meget. Jeg er glad for den 24. december, og jeg laver mad med min søn og hele min familie på min kones side, for min egen familie bor i Frankrig. Så vi glæder os til flæskesteg, farseret and, brun sovs med svesker, risalamande og rødkål. Jeg laver altid en lille forret med foie gras og østers. Eller lidt fisk. Vi danser først omkring juletræet og synger de traditionelle sange og giver lidt gaver til børnene, så vi får fred, og de kan slappe af. Så spiser vi, og når vi er færdige, leger vi terningespil. Hele aftenen varer indtil kl. 2.
1. januar plejer at være meget stille og rolig. Det kræver energi at lave mad til nytårsaften, så vi plejer at spise rester dagen derpå. Nogle gange bestiller vi burgere i byen, for alle restauranter er lukkede. Vi har ikke rigtige tømmermænd, men vi er lidt tunge, for vi plejer ikke at spise så
meget i hverdagen, så når du spiser fem-seks retter nytårsaften og får et glas vin til hver ret, er din krop ikke vant til det, og så er du en lille smule mere tung. Francis Cardenau: Medejer af Le Sommelier, MASH og Umami