Ny film om kunsten at lave sushi
Jiro Ono var den første sushi-kok til at modtage3 stjerneraf Michelin. Ny dokumentarfilm tager os med indenfor isushimesterens verden af perfektion.

Antallet af stjerner bevidner, at det ikke handler om dyre adresser, når den finere madlavning skal vurderes. Den 85-årige sushimester Jiro Onos stjernebehængte sushirestaurant Sukiyabashi Jiro ligger nemlig på en undergrundsstation i Tokyo og har kun plads til 10 personer ad gangen.
Filmen kredser om temaet "perfektionisme som et mål for madlavning", og altså her lidenskaben for at lave det perfekte stykke sushi, men forholder sig også til temaer som Jiros forhold til sin ældste søn Yoshikazu, der står som arvtager til det prestigefyldte sushi-imperium samt problematikken om den globale overfiskeri, der følger den voksende efterspørgsel på netop sushi.
Følgende klip er (desværre) ikke repræsentativt for hele filmen, men det er et gedigent stykke mad-porno, hvis vi må være så bramfrie:
Vi ser frem til d. 15. marts 2012, hvor filmen Jiro Dreams of Sushi har dansk premiere.
Gå til filmens officielle hjemmeside her.
Se hvilke biografer Jiro Dreams of Sushi vil blive vist i på kino.dk.