Jeg skal hermed holde op med at gentage mig selv! Hvor tit har jeg efterhånden ikke rost et sted for at være vidunderligt udansk, det være sig No. 2, Uformel, Øl & Brød eller Amass. Jeg har hver gang følt mig hensat til typisk New York eller London – under alle omstændigheder langt fra lille København, mens jeg samtidig har skamrost København for at kunne så meget på restaurantfronten. Jeg siger det ikke mere, for København er ikke London eller New York – København er København, og faktum er, at København klarer sig fantastisk på egen hånd. Når det virkelig svinger i København, så er det ikke som at være et andet sted – så er det København lige nu.
Og Gorilla i Kødbyen er et af de nyeste stjerneskud på himlen – og endnu et sted i ’samlingen’ hos Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen. Gorilla (i Karriere Bars gamle lokaler) lægger sig i forlængelse af Pluto – med sin store og rigtig store snackmenu og sit ret omfangsrige a la carte-kort med retter i mellemstørrelse (tre-fire stykker rækker). Men jeg må indrømme, at jeg aldrig helt og fuldt har taget Pluto til mig – Pluto, der til min smag er for kødfikseret. Gorilla, derimod, er jeg solgt til – stedet hører ubetinget til årets bedste nyheder.
Maden forekommer lettere og mere elegant end på Pluto, mere varieret (bl.a. med mere fisk), mens priserne også her er meget moderate. Man kan blive stopmæt og glad for under 500 kr. Og langt under, hvis man blot lige skal hapse eller bare ha’ en cocktail.
Der er tryk på, stedet er med rette blevet et tilløbsstykke over night, men Gorilla er befriende blottet for overfladisk smartness.
Lokalet har det rå industrielle look, servitutterne i Kødbyen kræver, og det er fremragende. Det er, som om stedet i sig selv sammen med maden og betjeningen (på en gang kompetent og fuldstændig afslappet) afstedkommer en helt særlig og inciterende energi. Det ligner det hidtil bedste udspil fra Oubæk & co.
Gorilla er fantastisk, man føler sig fuldstændig hensat til … til København 2014.
Jeg kan love dig for, at jeg har meget på hjerte. Men det kommer jeg ikke til at blande ind i min karriere. Det er ikke professionelt interessant for mig at udtale mig om ting. At jeg selv mener en masse i det private … fair snak. Men den snak kan jeg tage med nogle venner.