Når Henne Kirkeby åbner for sæsonen 30. marts, er det med Paul Cunningham som ny køkkenchef.
”Jeg glæder mig som et lille barn,” siger Paul Cunningham og fortsætter: ”Jeg har altid drømt om at arbejde på en restaurant med egen køkkenhave og få lov til at udvikle mit køkken til nye højder. Jeg kan allerede mærke safterne stige. Naturen og kroen er fantastisk, og når jeg har været on the road i Jylland som gæstekok, er jeg altid blevet modtaget med åbne arme.”
Flittige læsere af gastro vil kunne huske, at Cunningham i et interview fortalte, at det første ord, han kunne på dansk, var ’Esbjerg’. Siden er der kommet en hel del flere gloser til, men det ændrer ikke på, at han ved Henne Strand er meget tæt på sit første møde med det danske sprog.
Opskrift: Lav comfort food med Paul Cunningham.
Om Paul Cunningham: Paul Cunningham er født 1969 i Essex, England. Inden han kom til Danmark (efter sigende på grund af en pige), arbejdede han som kok på bl.a. hotellerne The Greenway og Lord of the Manor.
I 1994 fik han arbejde på Søllerød Kro, hvor han som chefkok var med til at skaffe kroen en Michelin-stjerne. Senere har han bl.a. arbejdet på Formel B på Vesterbro og vandt i 2002 prisen for ’Årets ret’ i kategorien ’Bedste forret’ på den hedengangne restaurant Coquus.
I 2003 åbnede han restaurant i (næsten) eget navn, The Paul. Restauranten, der lukkede i efteråret 2011, var placeret i Tivoli og blev i 2004 tildelt en Michelin-stjerne.