Pighvar med nye kartofler, nye løg og vinaigrette

Hvis man holder sig fra at spise fisk af den grund, at det er magert og slankende, så kan man hoppe om bord på Betina Repstocks fiskeretter her.

Pighvar med nye kartofler, nye løg og vinaigrette
Offentliggjort

Pighvar med nye kartofler, nye løg og vinaigrette

Til 4 personer

700-800 g pighvarfilet – uden skind og ben

Salt

Peber

3 spsk. klaret smør - se herunder

Skær fisken ud i fire dele, der krydres med salt og peber og steges på en varm pande i klaret smør. Anret den stegte fisk på fire tallerkner med skiver af kogte, nye kartofler vendt med smørdampede nye løg og hertil en vinaigrette.

Kartofler og løg:

400 g nye kartofler

4 nye løg

3 spsk. klaret smør

Skrub kartoflerne, og kog dem møre – men faste – i vand med salt. Skær dem i skiver. Skær løgene i kvarter, der varmes op i klaret smør. Når de er næsten møre, tilsættes kartoffelskiverne.

Vinaigrette:

1 bdt. purløg

½ bdt. persille

½ bdt. kørvel

2 spsk. kapers

1 citron, usprøjtet – saft og skal heraf

Rens og afdryp krydderurterne. Hak dem, og rør dem med kapers og revet citronskal og -saft.

Klaring af smør:

Skal man stege ved høj varme, er smør ikke velegnet; det både bruner og branker, for der findes forskellige mælkeproteiner i smør, der giver sig til at brænde – selv ved lave temperaturer. Dem fjerner man ved at klare smørret. Her er anvendt 150 gram smør.

Klar smørret ved først stille og roligt at smelte det – Betina Repstock kommer det i en skål, som hun sætter ned til kartoflerne, mens de koger. Når smørret er smeltet, lader man det hvile nogle minutter, og det deler sig i tre dele: skum øverst, en gul fedtet væde i midten og endelig et lag i bunden af vand, proteiner og salt.

Det lidt blegnæbbede skum fjernes, og under det befinder det klarede smør sig. Med en sovseske kan det nemt løftes over i en ny skål, mens bundfaldet kasseres.

Prøv også Betina Repstocks opskrift på rødtunge på brød med kantarelstuvning og ærtepuré.