La Baule ligger, hvor Loire-floden udmunder i Atlanterhavet. De lokale har i århundreder diskuteret, om det er Bretagne, eller om Bretagne slutter her, og Loire begynder. Det særlige ved stedet er en af de længste sandstrande i Frankrig, lige ud til Atlanterhavet. De bretonske landskaber er rå og fascinerende, og det er hernede, man får de fantastiske lette, røde vine: rød sancerre, bourgueil og den slags. Og de lette muscadet, som går så fint til egnens fisk og skaldyr, som der er så meget af! Og så er det mondænt i den forstand, at det er her, den franske overklasse holder ferie – i Cannes er det den internationale overklasse.
Castel Marie Louise. Meget bedaget, traditionelt køkken med én stjerne i ’Biblen’ (Michelinguiden). Lydefrit tilberedt og serveret og absolut old fashion. Restauranten ligger på et slags minislot (eller en ekstremt stor herskabsvilla, om man vil), og man kan også bo her, hotellet får meget pæne ord med på vejen af Michelin. Det er også meget smukt, meget! Og elegant. Men altså på den gamle måde. Glimrende og meget borgerligt køkken. Fashionabelt som kulisserne til en Agatha Christie-krimi
Alt, hvad der ikke har med fisk og skaldyr at gøre.
__________
Hvis badeferien bliver for anstrengende, og der er børn med, kan man tage en tur til middelalderbyer som Vannes, Rennes og Nantes. Her er der borge og mure og toppede brosten og alt det shit, som børn godt kan lide. Og klasserestauranter. L’Atlantide i Nantes er min yndlingsrestaurant i området, det vil være perfekt at lade børnene løbe sig trætte i borgen og bagefter spise her, med udsøgt gastronomi og udsigt over det gamle havneområde. Men der er fx også Anne de Bretagne i Paimboeuf, et mere moderne hotel med tilhørende michelinrestaurant (en stjerne), som har den mest fabelagtige udsigt.
__________