Rejs og spis: Portbou, Catalonien, Spanien

Hvor skal man rejse hen, hvis man både vil have strand og sand og noget godt at spise – hvis det der med en melonsælger i vandkanten ikke helt er nok? Vi har spurgt en række rejselystne madører og har fået gode rejsetips fra Chile til Thailand.

Rejs og spis: Portbou, Catalonien, Spanien
Offentliggjort

Et lille fiskerleje i Catalonien klos op ad den franske grænse. Byen domineres af jernbanen, der (heldigvis) skræmmer de fleste turister væk. Var rig på kasinoer og flamboyante barer frem til 1930’erne, levede højt på Franco-diktaturets grænsekontrol og smugling frem til 1970’erne – og er siden sovet smukt hen. Byens strand kan godt være overrendt, men små strande fortsætter bag klipperne – og er endnu sjovere i måneskin.

Restaurant Andres bag Guàrdia Civil på Rambla de Catalunya laver en af byens bedste paella. Og baren på den ikoniske banegård har fin tortilla og Estrella i fadølshanen. Behøver du mere? Nyd den på perronen, mens det legendariske og 1950-futuristiske Talgo-tog glider forbi – og drøm dig tilbage til din første interrail.

Restauranterne med havudsigt. Samtlige.

__________

Tag bilen ad grusveje, gennem vilde bjerge og krogede vinmarker i Empordà-distriktet op til det forladte kloster Sant Quirze de Colera. Hestestalden er nu restaurant, og de griller områdets lækreste kød! Stop i Spar-super-markedet(!) i Llancà – de har de de fleste af Empordàs bedste vine. Og husk Leif Davidsens ’Limes Billede’ til stranden (eller perronen) – den begynder på dramatisk vis i Portbou.

__________